Svampegratin

Svampegratin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gratin

Hovedingrediens : Svampe - Kantareller

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Svampegratin, billede 4 Svampegratin, billede 1 Svampegratin, billede 2 Svampegratin, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 gram Kantareller, friske
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 knsp. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Kantarellerne eller andre svampe renses og ristes hårdt på en rygende varm pande i lidt olie.

Dejen dertil er en vandbakkelsesdej, og den laves som følgende:

Vandet koges op med smør og salt. Melet tilsættes og det ristes af. Lad det afkøle lidt og tilsæt så æg og rør dejen glat. Tilsæt svampene.

Bag det 20-30 min. i én form eller 15 min. i fire små forme ved 200 grader C. alm. ovn.





karakterer:
Opskriften er vist 31350 gange,
og udskrevet 800 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 3335 (794 kcal)
KJ pr. Pers. 833 (198 kcal)
Vægt ialt 490 gram
Vægt pr. Pers. 122 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 680 KJ (162 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 11.7 gram
Kulhydrat 10.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-09-02 17:20:27
Hvad betyder, at melet ristes af ?

  -   2005-01-01 01:01:01
Lyder rigtig lækker, den vil jeg bestemt prøve at lave inden længe.