Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Nemme hamburgerboller

Nemme hamburgerboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 6 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Nemme hamburgerboller, billede 4 Nemme hamburgerboller, billede 1 Nemme hamburgerboller, billede 2 Nemme hamburgerboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Gær
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 spk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Pynt:
Sesamfrø 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
   


Opskrift:

Opløs gær og salt i det lunkne vand.
Tilsæt olie og mel, men ikke al melet. Ælt dejen sammen og ælt efterhånden mere af melet i, til dejen slipper. Lad den hæve i ½-1 time.

Ælt djen igennem og del den i 6 stykker som rulles til en bolle der trykkes flad til den er 1 cm tyk. De hæver på pladen i ½ time.

Pensles med æg og drysses evt. med sesamfrø Bages midt i en forvarmet ovn ved 200 grader C. alm. ovn i 15-18 minutter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (127 stemmer)

Opskriften er vist 181111 gange,
og udskrevet 5402 gange.


Energi:
KJ total 7912 (1883 kcal)
KJ pr. stk. 1318 (313 kcal)
Vægt ialt 899 gram
Vægt pr. stk. 149 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 880 KJ (209 kcal)
Protein 6.6 gram
Fedt 1.7 gram
Kulhydrat 42.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2019-03-17 15:29:09
Et halvt kg. mel i denne opskrift vil aldrig kunne lade sig gøre. Dejen er dog nem at have med at gøre. Behøver ikke at komme på bordert, hvilket er et kæmpe plus. Bollerne smager iøvrigt super godt.


  -  2018-01-19 11:46:19
når jeg ganger med 3 for at få 18 boller så er der omkring 250 g mel der absolut ikke kan komme i dejen for så bliver den for fast det er den allerede nu,det er en dårlig opskrift hilsen dorrit


  -  2017-05-26 23:29:41
Dejlig nem opskrift. De smager ikke af meget, men med fyld som f.eks. pulled pork og grønt, ja så smager de himmelsk. :-)


Simon Houlind  -  2015-12-31 18:34:18
Vi har ikke smagt dem endnu, men vi er sikre på at det er lige det vi har brug for til vores overdådige nytårsmiddag. Michael du sku skamme dig!!!!


William  -  2013-03-25 14:44:53
Det er en rigtig god opskrift. Det er den bedste opskrift jeg har brugt


Elleby  -  2011-06-09 00:37:38
Fik 8 perfekte burgerboller, nemme at lave!


Mette  -  2010-05-23 19:32:38
Lækre boller som også er lette at lave. Jeg laver altid krydderbøffer til. Et halvt kilo fars, et halvt løg, friske krydderurter (oregano og timian), salt og peber. Krydderurterne og løget hakkes fint. Lav 4 bøffer af farsen, meget flade (ca 5 mm tykke)så bliver de også store, så de passer til bollerne.


Katrine  -  2010-04-21 17:45:01
Utrolig nem opskrift med et meget lækkert resultat. Kan ikke forstå kritikken. Bollerne smager som sådan ikke af noget - andet end brød.. men jeg fylder da også min burger op, så smagen skal helst ligge i indholdet af denne.


Dennis  -  2010-01-09 14:20:05
Lige et lille spørgsmål... De er vel fryseegnede???


Y  -  2009-08-25 16:56:44
Súper gode boller, er en god idé at bruge oliven-olie og bland lidt groft mel så bliver de i hvert faldt lidt sundere :)


Vagn  -  2009-05-21 12:59:27
Nem opskrift. Tilsæt evt. lidt groft mel for fordøjelsen og kvinderne.


Lena  -  2009-04-17 16:22:35
Rigtig gode boller - er helt uenig i kritikken. Jeg brugte tippet med at anvende lidt grahamsmel - lækkert :-)


anne katrine  -  2009-01-05 21:00:44
god opskrift har brugt dejen til at lave pizzasnegle med som kan bruges til madpakker


Michael  -  2008-10-05 18:26:57
Hvad er det lige folk tænker på? Alle der har givet en kommentar har skrevet positivt, men de boller er da noget af det kedeligste jeg nogensinde har smagt. Så er det da bedre at spise for gamle boller, -de smager i det mindste af noget. Et godt råd: LAD VÆRE MED AT BRUGE DENNE OPSKRIFT, DET ER DET SAMME SOM AT SPISE LUFT lige bortset fra at du kan mærke at du bider i noget.


gulfi  -  2008-01-21 21:53:13
de er bare gode, min mand elsker at få dem med i madpakken


mette larsen  -  2008-01-18 14:31:42
de er bare super gode, bruger dem også til morgenmad...


Annelise  -  2007-08-18 07:50:13
De bedste burgerboller jeg nogensinde har smagt, selv ungene var helt vilde


Janni  -  2007-03-19 17:11:33
De er virkelig et hit blandt alle legekammerater - og vi voksne er også vilde med dem - super gode


Jacob  -  2007-02-04 15:51:21
de er super lækre de boller!!!


Josephine  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg lavede burgerboller til aftenes mad de er mega gode


Kirstine  -  0000-00-00 00:00:00
skift lidt af melet ud med grahamsmel, så kan de også bruges til frokost


Pia S.  -  0000-00-00 00:00:00
de kan også sagtens bages dagen før og så blot lunes lidt. Til børnefødselsdagen lavede jeg 8 boller af portionen


Jeanette  -  0000-00-00 00:00:00
super gode boller, ungerne elsker dem.


Linda  -  0000-00-00 00:00:00
Dejlig m´nem at lave, man har stort set alle ingredienserne i huset!


lotte L.  -  0000-00-00 00:00:00
min mand er hel vild med de boller han tager dem med på arbejde istedet for rugbrød !


Jette  -  0000-00-00 00:00:00
Ungerne er vilde med disse boller. Vi bruger dem også som madboller m. salatfyld til skolebrug


Randi  -  0000-00-00 00:00:00
Wauw!!! de bliver bare gode!!! 1000 tak for en dejlig opskrift!!!!


Lotte  -  0000-00-00 00:00:00
Det er en opskrift som alle beder om at få, når jeg har serveret bollerne! Det er den bedste opskrift på boller/sandwichbrød eller lign, jeg nogensinde har haft. Tusind tak for den!