Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Burgerboller (verdens bedste)

Burgerboller (verdens bedste), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Boller 8 Boller
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :


Burgerboller (verdens bedste), billede 4 Burgerboller (verdens bedste), billede 1 Burgerboller (verdens bedste), billede 2 Burgerboller (verdens bedste), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
25 gram Gær
1 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pynt:
Sesamfrø 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
   
Opskrift:
Kom gæren i en stor skål. Hæld lunkent vand på og lad det stå lidt inden du røre rundt
Hæld mælk, salt, sukker og olie i
Kom melet i lidt ad gangen og ælt dejen sammen ude på bordet til sidst
Læg et rent viskestykke over dejen og sæt den til hævning et lunt i 30 minutter.

Tænd ovnen på 225 grader C. alm. ovn.

Kom lidt mel på hænderne og rul dejen til boller som du så trykker lidt flade.
Læg dem på et bagepapir på en bageplade, efterhæver ca 30 minutter.

Pensel bollerne med æg og drys derefter sesamsfrø på. Bag ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (726 stemmer)

Opskriften er vist 1205409 gange,
og udskrevet 24352 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 8343 (1986 kcal)
KJ pr. Boller 1042 (248 kcal)
Vægt ialt 947 gram
Vægt pr. Boller 118 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 881 KJ (209 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 2.7 gram
Kulhydrat 41.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Lilian Rasmussen   -  2018-03-22 13:59:51
Jeg synes de er super lækre, hverken mere eller mindre mel i, dejen er lidt klæg men det bliver de bare bedre af.

Martin s  -  2018-03-02 18:02:47
Bruger denne opskrift hver gang, Har også lavet det med glutenfri mel, de var ligeså lækre :)

Chistine  -  2018-01-23 14:53:01
De lækreste burgerboller, som vi laver igen og igen. De smager perfekt.

Rikke  -  2017-08-17 11:52:51
Kan man godt bruge minimælk i stedet for sødmælk?

lottieliscious  -  2017-07-27 14:29:37
Virkelig, virkelig gode burgerboller. Skal til at bage dem igen igen. Bruger selv tørgær, og resultatet er fin. Mængden til 4 personer passer fint til 8 boller, som er mere passende i størrelsen, bruger også lidt ekstra mel, men resultatet er fantastisk hver gang, og det er blevet til mange.

  -  2017-05-27 16:34:41
De kan sagtens fryses

Katrine   -  2017-02-08 09:38:30
Jeg har lavet dem her i flere år nu! Vildt gode! Også selvom der skal bruges lidt mere mel end opskriften siger. De kan sagtens fryses :) vi plejer at lave dobbeltportion og så får vi mindst 10 boller :)

Betina  -  2017-02-03 18:02:01
Super gode boller. Tilsætter dog lidt grahamsmel for at gøre den lidt mere grov.

Bibelot  -  2016-12-27 13:51:50
Der er for meget vand i opskriften, så man bliver nødt til at komme ekstra mel i når man ruller dejen på bordet. Det giver så problemet - er der så gær nok? Jeg vil starte med 2 dl vand og så evt. tilsætte ekstra hvis nødvendigt når man ruller dejen.

Astrid   -  2016-11-26 16:58:21
God smag og fin krumme, men skorpen lige sej nok for en burgerbolle. Her blev der 6 pæne burgerboller ud af dejen, der godt kunne trække lidt mere mel.

Jane  -  2016-11-12 14:35:01
Super lækre. Jeg bruger dobbelt så meget salt og laver 6 boller ud af denne portion - det passer perfekt til os. 5+ herfra.

Den brød flove  -  2016-10-29 07:18:11
Bager dem tit nu. Er også mega gode til datterens madpakke, eller

Aase kjærgård   -  2016-10-11 11:20:29
Super lækkert dej at arbejde med Virkelig flotte og lækre burger 👍

Markus  -  2016-09-25 17:17:30
Det er vikling en god og nem opskrift og bollerne var super gode😄

Michelle  -  2016-09-15 20:30:10
Lavede dem til madkunstskab, og de var et stort hit...de smager så dejligt😜❤️

Elise  -  2016-07-25 16:16:52
Så lækre og nemme at lave👍🏻

Michael Larsen   -  2016-07-20 13:27:30
Tak for denne super lækre opskrift, de er mega gode😀

Jette  -  2016-07-19 13:06:16
Er der nogen der har prøvet at fryse dem? Hvordan bliver de?

  -  2016-06-29 15:30:25
Nem opskrift også for børn, jeg er selv 12 år og jeg har lavet dem to gange. De er super lækre.👍😋🍔

Lækre  -  2016-06-28 23:08:33
Super lækre burgerboller.køber aldrig de færdiglavede mere

Pia  -  2016-04-26 11:45:40
som pynt har jeg brugt flage salt og kværne peber mums!

Dorte  -  2016-03-25 17:45:52
Super god opskrift. Lavede til 8 personer og erstattede 300 g hvedemel med grahamsmel.

Lisbet  -  2016-03-22 20:36:23
Superblækre burgerboller.Nemme at lave smager super godt.Køber aldrig burgerboller mere

Eva Larsen   -  2016-02-16 15:32:10
Mængden af mel = perfekt. Ingen hænder i, bare dele dejen i de portioner man ønsker, brug en spartel. Ud på bagepladen og ind i ovnen, de lækkerste boller er på vej! 👍

Elise Jeppesen   -  2016-02-06 18:20:08
Verdens nemmeste burgerboller. Det er 3 gang jeg bager dem siden nytår. De smager fantastisk.

Camilla Grau  -  2015-12-18 16:48:01
Fantastisk gode burgerboller! Herhjemme bliver der i hvert fald aldrig købt burgerboller igen :) disse kan klart anbefales

Jakob Hampenberg  -  2015-12-06 18:47:34
Nøj, nu har jeg også lavet disse boller. Uha de er gode, som så mange skriver hældte jeg også lidt mere mel i, men ikke meget. Jeg æltede dem i røremaskine i 10 min fantastiske boller kom der ud af det.

  -  2015-09-21 17:27:20
Fantastisk køber ARLDRIG Bulgarien boller igen 😍😛

Gitte  -  2015-07-28 11:07:52
Fin opskrift - tålmodighed og lidt mere mel, så er det rigtig gode burgerboller - jeg udskiftede 200 gr mel til fuldkornsmel (opskrift til 8 pers) Det gav lidt mere fylde i bollerne - lækkert ;)

Per  -  2015-07-07 22:42:55
Triket er at ælte længe, så behøver man ikke mere mel end der står i opskriften her.

ep  -  2015-06-15 09:06:46
det er vigtigt, at man ælter dejen længe, så bliver bollerne store og luftige

Katrine  -  2015-05-27 16:09:08
Genial opskrift! Husk at ÆLT rigtig godt og rigtig længe! Så undgår man, at de bliver hårde og hvad folk ellers har problemer med. Jeg er tosset med de her boller :)

Jesper  -  2015-01-06 15:32:28
Alletiders. Hvorfor købe når man kan lave disse verdensklasse boller selv?

Klaus  -  2014-12-12 10:03:23
Dejen er noget "klas" at arbejde med, men bollerne bliver fabelagtige. 4 boller af 500 g mel er STORE boller - kan sagtens laves til 8 boller.

Lk  -  2014-11-15 17:24:07
Super gode.

helena  -  2014-10-09 19:47:38
Er bollerne fryser egnet?

Freya   -  2014-09-22 16:02:48
Kan man bruge tørgær???

  -  2014-09-12 14:35:09
De er super gode😊

til aftensmad  -  2014-08-17 19:43:07
Jeg er 14, og skulle selv lave bollerne til aftensmad og det var helt fantastisk nemt også var de selvfølgelig også nogle Super lækre boller! kan anbefales med rugmel og/eller fuldkorns hvedemel! super thumbs up herfra! :D

Christina  -  2014-07-10 21:35:36
de er super nemme og super gode.....lavede 8 store flotte stk og lavede dem ret flade de hæver en del

Katrine Larsen  -  2014-05-05 18:19:43
For lidt mel i opskrift. meget klæg dej når bollerne skal formes.

Sara  -  2014-04-22 18:37:11
Alt for våd dej! Derfor brugte jeg ca. 550g. hvedemel og 100g. fuldkornshvedemel. Dejen er stadigvæk ret klistret efter det, så sørg for at have mel på bordet når bollerne formes. Bagte dem ved 190 gader i varmluftovn i 15-18 minutter. Ud af den portion fik jeg 6 STORE burgerboller.

Hanne   -  2014-04-09 07:19:37
Meget våd dej, så jeg lavede bollerne med to våde spiseske er. Og der blev flere og meget større boller end vist i opskriften. Jeg blandede havregryn, durum fint og groft samt havre- og hvedeklid i melet. Og de blev super gode

rikke  -  2014-03-25 12:22:07
Rigtig gode, dog skal der bruges mere mel, hvis man bruger en køkkenmaskine til æltningen ;-)

Bolledrengene   -  2014-03-08 17:24:41
Hvad har vi gjort forkert? Vi har fuldt opskriften til punkt og prikke, men har formået at fremstille en form for creme. Den er mere flydende end en Titanic, Ps. Titanic var ikke særlig flydende.... Hjælp os, hvordan skal vi forme bollerne?

  -  2014-01-25 16:00:24
Super gode og nemme burgerboller:-D

KM  -  2014-01-12 18:52:42
Hmm, mine blev meget tunge og halvseje. Slet ikke luftige. Hvad kan være gået galt?

Lasse  -  2013-12-30 14:14:10
Super boller. Tip : tryk boller godt flade på pladen. Lad dem efterhæve og tryk dem så igen inden æg og frø kommes på. Så bliver de mere flade som burgerboller efter min mening bør være. Efter 7 min i ovnen kan bollerne tages ud og efterpensles i siderne, så de bliver flotte gyldenbrune hele vejen rundt.

Morten  -  2013-11-09 15:07:12
Synes de er rigtig gode - plejer lige at tilsætte lidt rugmel og fuldkornshvedemel - så er de knap så lyse og mætter bedre :) Men virkelig lækker opskrift

Mette L  -  2013-10-13 07:41:43
De er bare super lækre. Godt bid og slet ikke tøre.

Marush  -  2013-07-23 11:38:27
Disse burgerboller er fantastiske. De er superlette. Jeg har haft mine frosset ned og når vi genopvarmer dem så får de en lækker sprød skorpe og er stadig super lette indeni. Min yndlingsopskrift :D

Der er mere end 50 kommentarer til denne opskrift
Se alle kommentare her