Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Burgerboller (verdens bedste)

Burgerboller (verdens bedste), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Burgerboller (verdens bedste), billede 4 Burgerboller (verdens bedste), billede 1 Burgerboller (verdens bedste), billede 2 Burgerboller (verdens bedste), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
25 gram Gær
1 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pynt:
Sesamfrø 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
   


Opskrift:

Kom gæren i en stor skål. Hæld lunkent vand på og lad det stå lidt inden du røre rundt
Hæld mælk, salt, sukker og olie i
Kom melet i lidt ad gangen og ælt dejen sammen ude på bordet til sidst
Læg et rent viskestykke over dejen og sæt den til hævning et lunt i 30 minutter.

Tænd ovnen på 225 grader C. alm. ovn.

Kom lidt mel på hænderne og rul dejen til boller som du så trykker lidt flade.
Læg dem på et bagepapir på en bageplade, efterhæver ca 30 minutter.

Pensel bollerne med æg og drys derefter sesamsfrø på. Bag ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (708 stemmer)

Opskriften er vist 1098373 gange,
og udskrevet 23054 gange.


Energi:
KJ total 8343 (1986 kcal)
KJ pr. Pers. 2085 (496 kcal)
Vægt ialt 947 gram
Vægt pr. Pers. 236 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 881 KJ (209 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 2.7 gram
Kulhydrat 41.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Lilian Rasmussen   -  2018-03-22 13:59:51
Jeg synes de er super lækre, hverken mere eller mindre mel i, dejen er lidt klæg men det bliver de bare bedre af.


Martin s  -  2018-03-02 18:02:47
Bruger denne opskrift hver gang, Har også lavet det med glutenfri mel, de var ligeså lækre :)


Chistine  -  2018-01-23 14:53:01
De lækreste burgerboller, som vi laver igen og igen. De smager perfekt.


Rikke  -  2017-08-17 11:52:51
Kan man godt bruge minimælk i stedet for sødmælk?


lottieliscious  -  2017-07-27 14:29:37
Virkelig, virkelig gode burgerboller. Skal til at bage dem igen igen. Bruger selv tørgær, og resultatet er fin. Mængden til 4 personer passer fint til 8 boller, som er mere passende i størrelsen, bruger også lidt ekstra mel, men resultatet er fantastisk hver gang, og det er blevet til mange.


  -  2017-05-27 16:34:41
De kan sagtens fryses


  -  2017-03-11 18:35:24
Mangler æg ..


Katrine   -  2017-02-08 09:38:30
Jeg har lavet dem her i flere år nu! Vildt gode! Også selvom der skal bruges lidt mere mel end opskriften siger. De kan sagtens fryses :) vi plejer at lave dobbeltportion og så får vi mindst 10 boller :)


Betina  -  2017-02-03 18:02:01
Super gode boller. Tilsætter dog lidt grahamsmel for at gøre den lidt mere grov.


Bibelot  -  2016-12-27 13:51:50
Der er for meget vand i opskriften, så man bliver nødt til at komme ekstra mel i når man ruller dejen på bordet. Det giver så problemet - er der så gær nok? Jeg vil starte med 2 dl vand og så evt. tilsætte ekstra hvis nødvendigt når man ruller dejen.


Astrid   -  2016-11-26 16:58:21
God smag og fin krumme, men skorpen lige sej nok for en burgerbolle. Her blev der 6 pæne burgerboller ud af dejen, der godt kunne trække lidt mere mel.


Jane  -  2016-11-12 14:35:01
Super lækre. Jeg bruger dobbelt så meget salt og laver 6 boller ud af denne portion - det passer perfekt til os. 5+ herfra.


Den brød flove  -  2016-10-29 07:18:11
Bager dem tit nu. Er også mega gode til datterens madpakke, eller


Aase kjærgård   -  2016-10-11 11:20:29
Super lækkert dej at arbejde med Virkelig flotte og lækre burger 👍


Markus  -  2016-09-25 17:17:30
Det er vikling en god og nem opskrift og bollerne var super gode😄


Michelle  -  2016-09-15 20:30:10
Lavede dem til madkunstskab, og de var et stort hit...de smager så dejligt😜❤️


Bjørn Steentoft  -  2016-08-04 20:28:01
Der står at det er til 4 personer, men hvor mange boller er det meningen, der skal blive ud af dejen???????????


Elise  -  2016-07-25 16:16:52
Så lækre og nemme at lave👍🏻


Michael Larsen   -  2016-07-20 13:27:30
Tak for denne super lækre opskrift, de er mega gode😀


Jette  -  2016-07-19 13:06:16
Er der nogen der har prøvet at fryse dem? Hvordan bliver de?


  -  2016-06-29 15:30:25
Nem opskrift også for børn, jeg er selv 12 år og jeg har lavet dem to gange. De er super lækre.👍😋🍔


Lækre  -  2016-06-28 23:08:33
Super lækre burgerboller.køber aldrig de færdiglavede mere


Pia  -  2016-04-26 11:45:40
som pynt har jeg brugt flage salt og kværne peber mums!


Dorte  -  2016-03-25 17:45:52
Super god opskrift. Lavede til 8 personer og erstattede 300 g hvedemel med grahamsmel.


Lisbet  -  2016-03-22 20:36:23
Superblækre burgerboller.Nemme at lave smager super godt.Køber aldrig burgerboller mere


  -  2016-02-20 13:12:52
Hvis du kommer dobbelt så meget gær i bliver de dejlig store og fylder i maven.


Eva Larsen   -  2016-02-16 15:32:10
Mængden af mel = perfekt. Ingen hænder i, bare dele dejen i de portioner man ønsker, brug en spartel. Ud på bagepladen og ind i ovnen, de lækkerste boller er på vej! 👍


Elise Jeppesen   -  2016-02-06 18:20:08
Verdens nemmeste burgerboller. Det er 3 gang jeg bager dem siden nytår. De smager fantastisk.


Camilla Grau  -  2015-12-18 16:48:01
Fantastisk gode burgerboller! Herhjemme bliver der i hvert fald aldrig købt burgerboller igen :) disse kan klart anbefales


Jakob Hampenberg  -  2015-12-06 18:47:34
Nøj, nu har jeg også lavet disse boller. Uha de er gode, som så mange skriver hældte jeg også lidt mere mel i, men ikke meget. Jeg æltede dem i røremaskine i 10 min fantastiske boller kom der ud af det.


  -  2015-09-21 17:27:20
Fantastisk køber ARLDRIG Bulgarien boller igen 😍😛


Gitte  -  2015-07-28 11:07:52
Fin opskrift - tålmodighed og lidt mere mel, så er det rigtig gode burgerboller - jeg udskiftede 200 gr mel til fuldkornsmel (opskrift til 8 pers) Det gav lidt mere fylde i bollerne - lækkert ;)


Per  -  2015-07-07 22:42:55
Triket er at ælte længe, så behøver man ikke mere mel end der står i opskriften her.


Mai  -  2015-06-19 15:09:20
SE HER!! Hvis man følger opskriften til 4 personer hænger den simpelthen ikke sammen. Der skal så lidt mel i i forhold til vand at dejen minder om kagedej... Jeg skulle putte i hvert fald 700g hvedemel i dem. Jeg så først kommentarerne om hårdhed og vandet dej efter jeg undrede mig over blandingsforholdet.


ep  -  2015-06-15 09:06:46
det er vigtigt, at man ælter dejen længe, så bliver bollerne store og luftige


Katrine  -  2015-05-27 16:09:08
Genial opskrift! Husk at ÆLT rigtig godt og rigtig længe! Så undgår man, at de bliver hårde og hvad folk ellers har problemer med. Jeg er tosset med de her boller :)


Martin Baadsgaard   -  2015-04-12 16:03:21
Hvordan fanden kan folk sige den her opskrift er god? Blandingsforholdet er jo 90% vand til mel, det er jo flydende! Der skal mindst 70g mel mere i før det nærmer sig hydrering der minder om formbar boller


  -  2015-03-21 19:32:01
Virklig noget lort... Har lavet alt pracist som det stå i opskriften men det blivet ikke til noget.... Bollerne er mega hård og rå indi.....


Jesper  -  2015-01-06 15:32:28
Alletiders. Hvorfor købe når man kan lave disse verdensklasse boller selv?


Klaus  -  2014-12-12 10:03:23
Dejen er noget "klas" at arbejde med, men bollerne bliver fabelagtige. 4 boller af 500 g mel er STORE boller - kan sagtens laves til 8 boller.


Lk  -  2014-11-15 17:24:07
Super gode.


helena  -  2014-10-09 19:47:38
Er bollerne fryser egnet?


Freya   -  2014-09-22 16:02:48
Kan man bruge tørgær???


  -  2014-09-12 14:35:09
De er super gode😊


til aftensmad  -  2014-08-17 19:43:07
Jeg er 14, og skulle selv lave bollerne til aftensmad og det var helt fantastisk nemt også var de selvfølgelig også nogle Super lækre boller! kan anbefales med rugmel og/eller fuldkorns hvedemel! super thumbs up herfra! :D


Christina  -  2014-07-10 21:35:36
de er super nemme og super gode.....lavede 8 store flotte stk og lavede dem ret flade de hæver en del


Katrine Larsen  -  2014-05-05 18:19:43
For lidt mel i opskrift. meget klæg dej når bollerne skal formes.


Sara  -  2014-04-22 18:37:11
Alt for våd dej! Derfor brugte jeg ca. 550g. hvedemel og 100g. fuldkornshvedemel. Dejen er stadigvæk ret klistret efter det, så sørg for at have mel på bordet når bollerne formes. Bagte dem ved 190 gader i varmluftovn i 15-18 minutter. Ud af den portion fik jeg 6 STORE burgerboller.


Hanne   -  2014-04-09 07:19:37
Meget våd dej, så jeg lavede bollerne med to våde spiseske er. Og der blev flere og meget større boller end vist i opskriften. Jeg blandede havregryn, durum fint og groft samt havre- og hvedeklid i melet. Og de blev super gode


rikke  -  2014-03-25 12:22:07
Rigtig gode, dog skal der bruges mere mel, hvis man bruger en køkkenmaskine til æltningen ;-)


Bolledrengene   -  2014-03-08 17:24:41
Hvad har vi gjort forkert? Vi har fuldt opskriften til punkt og prikke, men har formået at fremstille en form for creme. Den er mere flydende end en Titanic, Ps. Titanic var ikke særlig flydende.... Hjælp os, hvordan skal vi forme bollerne?


  -  2014-01-25 16:00:24
Super gode og nemme burgerboller:-D


KM  -  2014-01-12 18:52:42
Hmm, mine blev meget tunge og halvseje. Slet ikke luftige. Hvad kan være gået galt?


N&N' mor  -  2014-01-08 14:46:30
De er jo super lækre!!! Men godt nok store hvis man kun laver 4. Jeg lavede 8 og de var stadig KÆMPE.. Tak for opskriften:)


Lasse  -  2013-12-30 14:14:10
Super boller. Tip : tryk boller godt flade på pladen. Lad dem efterhæve og tryk dem så igen inden æg og frø kommes på. Så bliver de mere flade som burgerboller efter min mening bør være. Efter 7 min i ovnen kan bollerne tages ud og efterpensles i siderne, så de bliver flotte gyldenbrune hele vejen rundt.


Morten  -  2013-11-09 15:07:12
Synes de er rigtig gode - plejer lige at tilsætte lidt rugmel og fuldkornshvedemel - så er de knap så lyse og mætter bedre :) Men virkelig lækker opskrift


Mette L  -  2013-10-13 07:41:43
De er bare super lækre. Godt bid og slet ikke tøre.


Peter Pan  -  2013-08-31 12:06:46
De er rigtig gode. Alle børnene på Ønskeøen kunne lide dem, selv Klokkeblomst, der dog måtte få dem i en mindre størrelse.


Marush  -  2013-07-23 11:38:27
Disse burgerboller er fantastiske. De er superlette. Jeg har haft mine frosset ned og når vi genopvarmer dem så får de en lækker sprød skorpe og er stadig super lette indeni. Min yndlingsopskrift :D


  -  2013-07-12 22:58:26
Fantastiske og nemt:-) har aldrig lavet burgerboller før - men disse er super, det er slut med at købe færdige burgerboller... Lavede 6 boller ude at dejen og tilsatte også noget grahamsmel:-) rigtig gode


Malene  -  2013-06-21 13:56:45
Der vil altid være lidt forskel fra gang til gang i hvor meget mel der skal i. Har fået fortalt at det skulle ha noget at gøre med luftfugtigheden


Per  -  2013-06-11 13:30:05
Inden du tilsætter mere mel, så prøv at ælt noget længere tid, til brødopskrifter skal der faktisk så lidt mel som muligt i dejen, og længere æltning samler dejen så det ikke er nødvendigt med så meget mel.


Peter O  -  2013-05-14 16:28:09
Der er noget galt med mængderne. Der skal enten mere mel i, eller mindre væske i.


Jacob  -  2013-05-12 17:34:58
#UTROLIGT GODE BOLLER# Jeg bruger opskriften i mit professionelle virke som kok, men med minimælk og 1/3 af hvedemelet udskiftet med grahamsmel


Laura  -  2013-04-06 15:47:59
Kan man bruge minimælk til dem??? Og de lyder super men har ikke smagt dem endnu dsv...


Nadia  -  2013-04-05 22:38:29
Super lækre boller :) Kan kun anbefale dem... :)


Iben  -  2013-03-18 15:39:04
Vi har aldrig købt færdig lavet boller når vi skal have burger, men de her slår alle de opskrifter vi har prøvet! :-)


Line Sejer Andersen  -  2012-12-15 14:59:08
SÅ GODE! Uhm.. Lavede dobbelt portion og lavede 4 boller til KÆMPE burgere! Så godt! De bliver bløde og luftige inde i og med en sprød skorpe uden på... 5 ***** herfra!


Omnia Houri   -  2012-09-30 15:39:03
De blev såååå gode!!! Skal aldrig mere købe burgerbolle fra nu af laver vi vores egne boller tusind taaaaaakkkk for jeres dejlige opskrift!!! I LOVE IT


Sidsel  -  2012-09-25 11:16:26
Skal lave dem i aften. skal mælken lunes også? Jeg forstår heller ikke det med at klippe amterne? Hjælp ;-) !!!!!


Mathilde, 17 år  -  2012-08-12 16:55:48
Har lige lavet dejen! Lavede dog en stor portion, da familien er på 8 idag! Så lavede til 16 personer :)Så må man bare vente.


Louise  -  2012-08-03 12:53:43
Har brugt denne opskrift utallige gange. Og bruger dejen til alt. pøleshorn, kanelsnegle, franskbrød U name it. Bruger dog altid skummetmælk, fordi det er det vi har i huset.. Prøv at pensle dem med olie og presset hvidløg, sååå godt ;-)


Merete  -  2012-06-23 12:06:36
Har lige prøvesmagt en enkelt, da jeg har bagt dem til i aften, hvor vi får gæster og skal have pulled pork. De er helt perfekte! Glæder mig helt vildt til at spise dem i aften med pulled pork og coleslaw! Og så kan de også sagtens bare snack-spises som mellemmåltid :-) tak for opskriften :-)


Steff  -  2012-05-27 20:36:07
Jeg lavede 18 små boller og de blev rigtigt gode. Jeg brugte ca. 150 gram ekstra mel og puttede ikke sesam på, da jeg ikke havde nogle.


Loumar  -  2012-05-21 23:19:48
Gode og luftige! Jeg fik 8 store boller ud af opskriften - der skal dog noget mere mel i. Jeg tilføjede ca. 150 g fuldkornshvedemel og det blev perfekt. Jeg har givet karakteren 9 og vil mene at disse burgerboller udgør en god base for en gourmetburger :)


Annette  -  2012-05-08 13:43:23
Man kan kun sige en ting - de er bare de bedste og de er geniale til madpakker o.l. Tak for opskrift;O)


Kristine  -  2012-05-04 13:37:15
Fatter slet ikke hylen omkring de her boller! Det er godt nok de ringeste boller jeg nogensinde har bagt, og det siger ikke så lidt. Mængden af mel passer slet heller ikke. Bollerne blev helt flade.


IGP  -  2012-03-20 13:25:20
Hvis dejen deles til 8 boller er størrelsen efter min mening passende. Ligeledes bruges lidt ekstra mel når man deler dejen, da den ellers ikke er til at arbejde med. Resultatet super, virkelig lækre, kan absolut anbefales


Dorthe  -  2012-03-05 08:40:13
Kan man skifte sødmælken ud med skummet?


Maja Larsen   -  2012-02-19 15:07:44
Hej. Vi har planer om at lave disse senere i aften. Kan du fortælle mig, hvorvidt de er fryseegnede?


Smukke  -  2012-02-17 17:14:56
De er rigtig gode. Jeg plejer at fjerne ca 50 g hvedemel og så tilsætter jeg noget fuldkorns mel i stedet. Giver en god mættende fornemmelse :)


karina  -  2012-01-20 09:58:55
super lækre boller og rigtig nemme at lave... hvis man kun deler dem i de 4 så bliver de godt nok kæmpe, men rigtig lækre.. jeg dryssede rosmarin på i stedet for sesam.. helt klart en opskrift der skal prøves igen


Sofie  -  2012-01-11 15:38:08
Helt vildt gode :-) Gør dem endnu bedre ved at: Lade dem efter hæve 15 min :-) ***** ud af 5


Anastasia  -  2012-01-06 09:37:44
de var MEGA gode!! jeg lavede den som burgerboller, men de var alt for store til det synes jeg, så vi skar den i 3 dele, men rigtig gode som bare boller! spiser den til morgenmad. mmmh.. hvis du ikke har lavet dem, så LAV DEN NUUU:!


Jeppe deele  -  2011-08-02 19:52:01
Jeg synes det var nogle af de mest fantastisk boller! - man bliver hurtigt mæt! kan let anmefales!


Marie D  -  2011-07-29 10:50:23
Ja, man kan godt lave brød af dem, men husk de så skal have lidt lavere temperatur + længere tid i ovnen. Jeg tilføjede i øvrigt et par håndfulde rugmel og 150g solsikkekerner, det smagte VIDUNDERLIGT! :-)


Kirstine  -  2011-05-17 16:38:22
Super gode boller! Hurtige at lave, og de smager fantastisk! Jeg brugte skummetmælk i stedet for sødmælk, og det gjorde ingen forskel :)


hanne  -  2011-05-05 07:48:51
kan man lave et brod ud af denne opskrift


Simon C  -  2011-04-05 12:00:36
Jeg har ikke lavet dem endnu, men hvordan bliver de i vægt? jeg kan godt lide "luftige" boller som er lette og ikke mætter alt for meget?


Nana  -  2011-03-26 13:02:54
Rigtig gode burgerboller. Helt klart dem der bare skal laves frem over istedet for at købe nogle. De er rigtig nemme at lave, der skal bare lidt mere mel i.


Sara R  -  2011-03-06 13:28:10
De er rigtig gode også hvis man bruger organo i stedet for sesamfrø :D fantastiske boller ... MUMS <3


Tina  -  2011-03-05 18:28:58
Super fine burgerboller. Hvis man gerne vil have dem lidt grove kan man sagtens erstatte lidt af hvedemelet med noget groft. Jeg brugte eks. en rest jeg havde til at stå af speltmel. Lækkert!


Sara v  -  2011-01-02 00:26:27
Gigantiske mega gode smager perfekt


Sara v  -  2011-01-02 00:22:03
Bollerne er TOTALT store og TOTALT lækre det er klart de bedste boller jeg nogen sinde har lavet og smagt fra nu af er jeg færdig med at at købe de færdig lavede boller for de her er himmelske jeg kan slet ikke beskrive hvor lækre og bløde det er umuligt så de her boller vil jeg helt klart anbefale til alle der gerne vil lave verdens bedste burger boller de er bare gode


  -  2010-12-17 22:02:10
Virkelige gode og virkelige store:-) Og meget mættende. Kan anbefales..


L. Jensen  -  2010-11-24 19:43:48
Der skulle lidt mere mel til end skrevet. Jeg lavede 6 boller og trykkede dem ret flade inden bagning - de blev fantastiske :O) Det er SLUT med købeboller :O)


Tanja  -  2010-11-11 16:33:40
Super gode boller, har lavet dem engang før og nu skal de laves igen, denne gang til fiskebruger, bliver så lækkert :)


whiskyman  -  2010-06-29 15:45:04
virkelig de bedste boller ever, aldrig mere købe boller, en 10ér her fra


  -  2010-06-22 18:29:23
Kanon gode. Tryg dem godt flade inden de ryger i ovnen, ca 2 cm. Del ud til 50-100% flere boller end opskriften anbefaler, de bliver gigantiske. Her må selv Kim Larsen gi´ op........


Lulu  -  2010-04-01 12:00:38
De rigtigt gode vi lavede dem til spejder kæmpe dejlig med oplevelse :)


kimmaja  -  2010-02-19 14:24:54
ville lige høre om man kan bruge noget andet mel end hvedemel måske noget grovmel ???


Sissel  -  2010-01-21 14:44:48
Håber de lever op til de høje forventninger (;


Kim Dybdahl  -  2010-01-16 19:52:55
Super lækre Burger boller, køber aldrig burger boller i butikkerne mere. De smager 1000 gange bedre dem man selv laver:-)


Per  -  2009-10-03 22:02:34
Vi lavede 4 boller, men de blev kæmpe, måske de skal deles i 6 eller 8


Maja J  -  2009-08-15 17:12:51
Skal dejen være lettere flydende, kunnne ikke rulle boller, men bare klasker dejen på bagepapiret. Fik 7 boller i stor str. Er ikke nået til smagsoplevelsen endnu... men gklæder mig ;-)


Rikke  -  2009-06-27 12:59:29
De var super gode.. Smagte rigtig lækkert.. Færdig med købeboller :-)


Anonym  -  2009-06-24 16:27:52
De var vildt gode ! Men havde ikke sesamfrø så det undlod jeg at drysse ovenpå :b


søren a   -  2009-04-06 20:28:38
de er SUPER gode smager rigtig godt...


Viktor  -  2009-03-04 16:58:16
Lavede dem i hjemkundskab, og de smagte vildt godt! :D 5/5!


Maja   -  2009-02-07 16:09:59
Super gode boller lige som de skal være


  -  2008-09-28 19:04:57
super gode, kan ikke beskrive dem med ord. de holdt virkelig hvad de lovede - verdens bedste :)


Jette Larsen  -  2008-03-25 12:47:37
**FANTASTISKE** kan ikke andet end at rose dem til skyerne. De smagte vidunderligt. mine blev store og de smagte fabelagtigt, fra nu af bage vi kun vores egne istedet for at købe dem :-)