Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Sarma (Tyrkiske vindruebladsruller)

Sarma (Tyrkiske vindruebladsruller), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød

LammeleverOprindelsesland : Tyrkiet - Tyrkisk - Tyrkiske

Tyrkiet - Tyrkisk - TyrkiskeIndsendt :





Ingredienser:
2 store glas vindrueblade (købt hos den arabiske købmand på Kongens Nytorv)
1000 g.hakket oksekød
2000 g.ris
3 løg
1 bdt.persille
2 ds.tomatpasta
10 dl.olivenolie
3 citroner
 salt
 peber
 


Opskrift:

Læg 1 kg. kød i en skål. Hak løgene og put dem ned i kødet. Hak også persillen og put den i skålen med kød og løg. Kom 1 dåse tomatpasta i og halvdelen af olivenolien. Vask risene grundigt inden du putter dem i skålen. Bland det hele sammen med hænderne. Læg lidt af kødblandingen ovenpå vindruebladene, rul dem og læg dem i en gryde. Bland 1 dåse tomatpasta med resten af olien og hæld det over. Hæld derefter kogende vand på til det lige dækker. Lad det simre i 1/2 time. Rullerne anrettes på et fad, dryppes med olie og pyntes med citronskiver.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (46 stemmer)

Opskriften er vist 24820 gange,
og udskrevet 511 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

AYESHA  -  2010-10-16 22:51:39
Altså nu er jeg ik selv tyrker. el araber... men det smager fandme godt man ka æde dem heletiden. bar selve smagen.. gør mi helt skææv heh, og duften uhmm heh :P.. uff det os meget nemt at lave.. men alle med sans for smag burde at smage det


sibel  -  2010-05-11 00:38:10
opskriften er altså overhovedet ik rigtig..


st_58  -  2010-04-24 16:33:15
(caybardagi) tyrkisk teglas er det samme som 1 dl.


:)   -  2010-01-24 13:48:49
bosnisk sarma er helt klart den bedste, synes i skulle til at prøve den istedet for arabisk og tyrkisk :)


Burcu  -  2009-10-03 12:04:16
Sarma til 3-5 personer.. 1 kg vindrusblade 500 g Hakket oksekød 2 kopper ris 2 normale løg 1 lille kop olivienolie (caybardagi)tyrkiske te glas krydderrier, alt efter hvordan i vil have det.. og lidt persille


Sandra  -  2009-07-26 15:22:30
De er bare gode!!! synes at i skal prøve den med yogurt til. husk også hvidløg i yogurten, det giver ekstra god smag.


Sillepigen  -  2009-05-16 14:22:48
Kunne man ikke få en opskrift på sarma til 2pers istedet for 4 ????


Ahmet  -  2007-11-05 01:17:39
Hvorfor lige hos den arabiske købmand?


Gangzter  -  2007-10-11 15:59:46
Vallah.. de smager godt..


miig  -  2007-08-22 14:05:48
sarma er noet a det bedste:D . lav det, det smager så godt.


  -  2007-07-26 13:58:37
Undskyld men de mængder der er givet til 4 pers. er altså alt alt for meget. Det er ikke engang halvdelen man skal bruge. i Det her opskrift er der da til mindst 10 personer. Det blir ca 6 kg i alt!!!


mig....  -  0000-00-00 00:00:00
i rigtig tyrkisk sarma kommer man da ikke 2 dåser tomatpasta i.....


  -  0000-00-00 00:00:00
Smager rigtigt goodt , men arabere laver dem også bare anderledes , feks uden tomatpasta , vi hakker tundt persille, løg og tomat og kommer de i med en masse stærke krydderier .. Og det kan være en god i det at lægge risene lidt i blød !!


Memus !  -  0000-00-00 00:00:00
Mor laver de bedste sarma ;)


mevamamamijaa  -  0000-00-00 00:00:00
superrrrrrr......den smager kanon goodttttttt.... jeg er vild med den...........!!!!


Veli  -  0000-00-00 00:00:00
det smager godt