Helstegt dyrefilet af ryg

Helstegt dyrefilet af ryg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Dyreryg

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Formand

Indsendt :     

Ingredienser:
1 stk.dyreryg ca. 2½ kg
 Lidt fersk svinespæk til stegning evt. andet fedtstof.
 Salt
 Peber
 
Opskrift:
Denne ret er til portionsanretning! Fileterne filetteres af ryggen! Derefter pudses de af for sener mm. Afpuds mm kan evt. steges af og bruges til vildt bouillon. Når det er gjort gnides de med salt og peber.

Filetterne brunes derefter på en hed pande. Når de er brunet af sættes de på en bagerist med bradepande under med vand i, så det lige dækker bunden. Herefter steges de videre i en forvarmet ovn 10-12 min ved 200 c. Dækkes herefter over med sølvpapir og trækker 10-15 min.

Lidt af enderne skæres af og filetterne skæres på følgende måde: Når enderne er skåret af, så disse er flade, går man 10-15 cm op på filetterne og skærer skråt ned mod enden. |\|/| Jeg har her forsøgt at vise det med tegn! Herefter fåes et flot stykke kød som kan stå op! Af en filet fås 4-6 af sådanne stykker.

Af skyen i bradepanden samt den eventuelle bouillon laves en god vildtsovs! Retten kan evt. serveres med hjemmelavet pommes røsti samt 1 kogt gulerod med lidt top samt selvfølgelig Waldorff salat og tyttebær som det hører sig til! Bon Appetit





karakterer:
Opskriften er vist 29181 gange,
og udskrevet 506 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu