Andeterrine

Andeterrine, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Terrine

Hovedingrediens : And - Diverse and

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
2 friske andebryster
4 andelår
 lidttimian
4 fedhvidløg
400 g.små danske kartofler
 Hindbærolie/jordnøddeolie der har stået et døgn med friske hindbær i.
1 citron
1 skalotteløg
1 bdt.løvstikke
 savsmuld til rygning
1 bakkehindbær
 
Opskrift:
Andelårene udbenes og krydres godt med salt og peber, marineres i et døgn med skiver af hvidløg, vasket og plukket timian. Stilles i køleskab i ca. 12 timer. Andebrysterne befries for skind og sener, pakkes i film og fryses. Kan evt. skæres i tern og steges sprøde til drys. Kartoflerne koges.

Terrine:
Andelårene lægges i en gryde med låg og ca. 2 dl vand (til at sætte kogningen i gang, reducerer væk efterhånden). Andelårene koger i ca. 2 timer, eller til kødet er meget mørt. Kødet røres til en ensartet masse og smages til og lægges i terrineform med røgede kartofler, stilles på køl med pres på i ca. 3 timer.

karakterer:
Opskriften er vist 25794 gange,
og udskrevet 219 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-08-24 17:06:26
Jeg medgiver de andre kommentatorer, at ovenstående opskrift er, pænt sagt, ikke fyldestgørende - med mindre man har en egnet fantasi. Og i så fald behøver man jo ikke opskrifter? Jeg savner i øvrigt opskrifter på andeinderfillet?

  -   2015-08-24 16:59:34
Der er intet at klage på de 3-4 opskrifter på andebryster som i bevilger. Men det undrer mig såre, at i ikke bevæger jer ind på specialiteten 'andeinderfillet'; Men nu laver jeg den selv - ad hoc - og så må vi jo se, om jeg vil dele min deraf kommende viden, med denne rubriks læsere. Jeg kan desværre ikke give karaktér, da det ikke er andebryst jeg skal tiberede.

  -   2014-01-22 19:11:24
Hindbærrene skal vist bruges til olien. Hvad olien så skal bruges til står hen i det uvisse for slet ikke at snakke om citronen, skalotteløget og løvstikken. Og hvad med andebrysterne? Pakkes i film og fryses!! Og?? Er de bare nævnt fordi man antager at man har købt 2 hele ænder for at få 4 lår?

  -   2012-05-27 14:15:51
Det var dog en noget ufuldstændig opskrift - røgede kartofler??? og hvad skal hindbærrene bruges til?