Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Okseroulade med indbagte kartofler, linser, jordskokkeskum og rødvinsglace

Okseroulade med indbagte kartofler, linser, jordskokkeskum og rødvinsglace, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
 Rødvinsglace:
1 lille gulerod
1 lille løg
2 fedhvidløg
1 persillerod
5 dl.kraftig kalvefond
3 dl.rødvin
25 g.smør
 salt
 peber
 
 Jordskokkeskum:
5 dl.kraftig hønsefond
1 dl.fløde
250 g.jordskokker
1 spsk.citronsaft
 salt
 peber
 
 Oksefilet og fyld:
200 g.hønselever
0.25 dl.olie
 salt
 peber
2 æg
1 dl.piskefløde
 Bomuldssnor
4 skiveroksefilet på 150 gr
 
 Kartoffel:
4 bagekartofler
1 dl.pesto
4 arkfilodej
 salt
 peber
 olivenolie
 
 Linser:
100 g.linser fra Puy
25 g.bacon i strimler
1 bdt.timian
 
 Pynt:
2 skozonerrødder
10 dl.olie til stegning
 salt
 


Opskrift:

Oksefilet og fyld:
Hak leveren og brun den i hed olie i en gryde. Køl den af og tilsæt æg, fløde, salt og peber. Blend det til en ensartet masse med en stavblender. Bank kødskiverne ud til de er 1/2 cm tykke. Smør levermassen på, rul dem sammen og bin dem med snor. Brun dem på en pande og steg dem i ovnen på 180 grader i 10 - 15 minutter. Lad dem hvile i 5 - 10 minutter inden snoren fjernes. Skær dem over på midten og anret som vist.

Rødvinsglace:
Skær grønsagerne ud i mindre terninger og rist dem af i olien.Tilsæt timian og rødvin og kog det ned til 1/3 del. Tilsæt kalvefond og reduser til 1/3 del og sigt den. Pisk kold smør i saucen lige inden serveringen.

Jordskokkeskum:
Skræl jordskokkerne, skær dem i skiver og kog dem i hønsefonden. Lad dem koge ind til 1/3 del og tilsæt fløden. Kog det igennem. Lige inden serveringen blendes den og smages til med citronsaft, salt og peber.

Kartoffel:
Kartoflerne skrælles og skæres i terninger der koges møre i vand med salt. Vandet hældes fra og de røres med pesto. Pensl alle fire lag filodej med olie og læg dem sammen. Skær dem ud i 4 kvadrater og fordel kartoflerne på dem. Saml dem til en lille sæk og bag dem i ovnen til de er gyldne og sprøde. Linser: Kog dem efter anvisningerne på pakken men tilsæt timian og bacon inden kogningen.

Pynt:
Skræl skozonerrødderne. Vask dem godt og brug en kartoffelskræller til at skrælle dem i tynde skiver på langs. Varm olien op i en stor gryde og steg skiverne gyldne her i.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 15009 gange,
og udskrevet 218 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Martin  -  2016-03-01 00:01:32
Det er virkelig en skam at der ikke er billeder til, vil gerne se anretningen, og i særdeleshed hvor dan de kartofler er lavet og hvordan oksefileten vil se ud.