Marineret roastbeef på kuglegrill

Marineret roastbeef på kuglegrill, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Oksekød - Roastbeef

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Marineret roastbeef på kuglegrill, billede 4 Marineret roastbeef på kuglegrill, billede 1 Marineret roastbeef på kuglegrill, billede 2 Marineret roastbeef på kuglegrill, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Roastbeef Roastbeef er snøret som en rullesteg
   
Sød chilisauce
   
  Dry rub:
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 tsk. Paprika
1 tsk. Karry
0.5 tsk. Salt, fint 1 tsk. 6 gram
1 spsk. 18 gram
1 dl. 120 gram

   
Opskrift:
Dry rub:
Alle ingredienser blandes grundigt i en skål.

Bunden på en foliebakke dækkes med et tyndt lag af dry rubben. Roastbeefen pensles med sweet hot chilisauce og dækkes på alle sider ved at rulle den frem og tilbage i foliebakken. Herefter dækkes den til og trækker i køleskabet i min. 2 timer, gerne længere.

Ved grillen:
Over direkte varme på en velsmurt rist brunes stegen på alle fire sider, 2-3 minutter pr. side. Der pensles når stegen vendes, med den resterende blanding af dry rub og væde i foliebakken fra marineringen.

Flyttes til indirekte varme, hvor den griller færdig fra 10-20 minutter alt efter hvor rød man ønsker stegen. Lad stegen trække i 10 minutter, inden du skærer den i passende ikke for tykke skiver.





karakterer:
Opskriften er vist 136465 gange,
og udskrevet 6046 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (67 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9338 (2223 kcal)
KJ pr. Portion 9338 (2223 kcal)
Vægt ialt 1609 gram
Vægt pr. Portion 1609 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 580 KJ (138 kcal)
Protein 20.3 gram
Fedt 3.3 gram
Kulhydrat 6.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-12-30 19:49:53
Smager fantastisk, men tiden holder absolut ikke

  -   2008-04-11 13:55:21
virkelig god

  -   2007-11-17 23:16:15
Den er rigtig god, Kan bestemt laves på en Weber!!! ;-)

  -   2007-06-19 16:33:36
Den smagte fantastisk

  -   2007-06-10 11:50:04
Bruger du stegetermometer skal dette vise 60-65 for svagt rosa, og kødet skal herefter hvile en 20 minutter før der skæres af det.

  -   2007-04-25 13:20:08
Jeg tror jeg vil prøve med knust spidskommen i stedet for karry, det giver en lækker mexikansk smag

  -   2007-04-14 07:16:35
Vær opmærksom på hvilket stykke kød roastbeefen er skåret af, okseinderlår bør skæres meget tyndt for ikke at virke sejt.

  -   2007-01-29 10:02:49
en kanon opskrift. den holder 100 %

  -   2005-01-01 01:01:01
fantastisk til den lune sommer!

  -   2005-01-01 01:01:01
fra Jan Glæsels Opskriftsbog

  -   2005-01-01 01:01:01
alletiders til nytårsmenuen

  -   2005-01-01 01:01:01
Alletiders opskrift - den blev rigtig lækker på Weber'en.....

  -   2005-01-01 01:01:01
Denne opskrift er fantastisk! Prøv den..

  -   2005-01-01 01:01:01
Skal prøves, lyder rigtig god

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg tror at denne vil blive go' på min Weber...