Blåmuslinger med pistou

Blåmuslinger med pistou, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Muslinger - Blåmuslinger

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :     

Ingredienser:
2000 g.friske blåmuslinger
3 skalotteløg
2 spsk.olivenolie
1 dl.hvidvin
 
 Pistou:
4 fedhvidløg
1 pottebasilikum
1 bdt.persille
50 g.reven parmesan
1 dl.olivenolie
 cayennepeber
 salt
 
 Tilbehør:
 Forskellige salatblade
 flûtes
 
Opskrift:
Pil hvidløgsfeddene og pres dem. Rør dem sammen med basilikumblade, persille og parmesan. Tilsæt olien lidt af gangen, til massen er cremet. Smag til med cayennepeber og salt.

Skyl muslingerne. Kassêr eksemplarer, der ikke lukker tæt. Pil og hak skalotteløgene og steg dem klare i en sauterpande. Hæld hvidvin over, kom muslingerne i, læg låg på gryden og damp muslingerne i ca. 5 min. Kassêr eksemplarer, der ikke har åbnet sig.

Sæt ovnen på 250 grader og grill. Tag muslingerne ud af skallerne og læg den tæt i et ildfast fad. Fordel pistouen over. Gratinêr dem i ovnen ca 1 minut, lige før de skal serveres.





karakterer:
Opskriften er vist 33422 gange,
og udskrevet 852 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.1    (41 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-02-25 22:59:22
Husk at skrab emuslinger er fanget med redskaber, der ødelægger havbunden. Holland er f. eks. ved at udfase skrab af vilde muslinger for at forbedre havmiljøet Line-dyrkede muslinger skulle efter sigende være godt for havmiljøet - spørg efter dem næste gang du får lyst til muslinger.

  -   2013-03-17 08:12:57
Skift eventuelt cayennepeber ud med citron. Gem kogelagen Hvis der blivere muslinger til overs kommes de med pistou i suppen, og man har en dejlig muslingersuppe.