Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Vagtler - Cailles En Sarcophage

Vagtler - Cailles En Sarcophage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : HønseFugle - Vagtel - Vagtler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
12 vagtler
250 g.gåselever
50 g.trøffel
12 forbagte butterdejskister
 
 Sauce:
25 g.smør
 Skrog fra vagtlerne
6 skalotteløg
1 dl.cognac
4 dl.tør hvidvin
l espagnolsauce eller brun fond ~
50 g.trøffel
1000 g.markchampignon
50 g.smør
 Salt
 peber
 
 Salat:
 Forskellige slags salat
4 spsk.hvidvinseddike
l dl.olivenolie
72 valnøddekerner
 salt
 peber
 


Opskrift:

Vagtlerne udbenes, drysses indvendig med en anelse salt og peber, og fyldes med gåse-lever og trøffel i skiver. Frossen butterdej skæres ud, så den er lidt større end vagtlerne, da disse skal kunne ligge i de forbagte butterdejskister.

Bag butterdejen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Tag dem ud og hul butterdejen ud. Læg en fyldt vagtel i hver butterdejskiste. Sæt dem på en bageplade og sæt pladen i en 160 grader varm ovn i 25 minutter.

Sauce:
Skrogene fra vagtlerne brunes i smørret i en gryde. Kom skalotteløg i og lad også dem tage farve inden cognacen tilsættes og der flamberes. Tilsæt hvidvin og lad det koge ned til det halve. Tilsæt espagnolsauce (eller brun fond) og lad det koge svagt i 1 time.

Pres saucen gennem en sigte. Har man brugt espagnolsauce, behøver man ikke at jævne saucen, men bar man brugt fond må saucen jævnes let med maizena. Lige inden serve-ringen tilsættes fintskåret trøffel.

Anretning:
På og omkring butterdejskisterne monteres lidt sauce. De rensede, halverede champignon sauteres i smør på en pande, drysses med lidt salt og peber og serveres til. De rensede salater plukkes ud og dryppes med marinaden. Valnøddekernerne drysses over salaten.

Tips:

Denne ret er med i Babettes gæstebud




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (4 stemmer)

Opskriften er vist 21574 gange,
og udskrevet 715 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

køkkenchefen  -  2008-09-25 20:21:54
25 min er for lang tid, Jan pedersen eller ej. 14-16 min så er vagtlerne stadig saftige. Har både lavet dem ud fra Pedersens opskrift og solo.


Jesper  -  2008-01-05 00:14:12
Jo sådanne laves vagtlerne. Har selv lavet dem hos manden der opfandt menuen, Jan cocotte Pedersen og dette er hans opskrift.!


Bongo  -  2007-12-03 20:15:28
Jeg har ikke prøvet opskriften, men kan se, den er helt gal med stegetiden og -måden: Vagtlerne må IKKE steges i butterdejen - dejen vil blive gennemvædet og få alt for længe. Butterdejen bages - evt. i god tid.