Vagtler - Cailles En Sarcophage

Vagtler - Cailles En Sarcophage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Hønsefugle - Vagtler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
12 vagtler
250 g.gåselever
50 g.trøffel
12 forbagte butterdejskister
 
 Sauce:
25 g.smør
 Skrog fra vagtlerne
6 skalotteløg
1 dl.cognac
4 dl.tør hvidvin
l espagnolsauce eller brun fond
50 g.trøffel
1000 g.markchampignon
50 g.smør
 Salt
 peber
 
 Salat:
 Forskellige slags salat
4 spsk.hvidvinseddike
l dl.olivenolie
72 valnøddekerner
 salt
 peber
 
Opskrift:
Vagtlerne udbenes, drysses indvendig med en anelse salt og peber, og fyldes med gåse-lever og trøffel i skiver. Frossen butterdej skæres ud, så den er lidt større end vagtlerne, da disse skal kunne ligge i de forbagte butterdejskister.

Bag butterdejen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Tag dem ud og hul butterdejen ud. Læg en fyldt vagtel i hver butterdejskiste. Sæt dem på en bageplade og sæt pladen i en 160 grader varm ovn i 25 minutter.

Sauce:
Skrogene fra vagtlerne brunes i smørret i en gryde. Kom skalotteløg i og lad også dem tage farve inden cognacen tilsættes og der flamberes. Tilsæt hvidvin og lad det koge ned til det halve. Tilsæt espagnolsauce (eller brun fond) og lad det koge svagt i 1 time.

Pres saucen gennem en sigte. Har man brugt espagnolsauce, behøver man ikke at jævne saucen, men bar man brugt fond må saucen jævnes let med maizena. Lige inden serve-ringen tilsættes fintskåret trøffel.

Anretning:
På og omkring butterdejskisterne monteres lidt sauce. De rensede, halverede champignon sauteres i smør på en pande, drysses med lidt salt og peber og serveres til. De rensede salater plukkes ud og dryppes med marinaden. Valnøddekernerne drysses over salaten.

Tips:

Denne ret er med i Babettes gæstebud


karakterer:
Opskriften er vist 28480 gange,
og udskrevet 788 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Møller  -  2020-10-29 23:55:11
fortsat Svinene ska' fdm. heller ikke rende rundt og skide og bide hinanden i den hale, de heller ikke får loc at beholde - et helt liv. De ska' ud at rode i jorden efter biller, orme og alle mulige lækkerier med deres dertil indrettede tryner - så samme tryner og hele deres hoveder kan lande i de sylter, hvor de hører til- All the best Møller

Møller  -  2020-10-29 23:49:38
Såvel brdr. Price (der må gribe til en ynkelig "LEGO"-løsning, fordi deres butterdejs-sarkofag mislykkes) som nærværende opskrift glemmer det afgørende vigtige faglige trin, der hedder: at PRIKKE butterdejen!!!! For ikke at "leve sit eget ukontrollerbare liv" skal butterdej for at vokse sig nogenlunde pænt op i højden til den facon, vi har tiltænkt den, PRIKKES!!!. Det kan gøres med en "gammeldags" spidstandet gaffel eller med en pindemadspind af de spidse runde. Selv har jeg stukket en fem-syv sådanne pinde gennem et viskelæder, hvor de så sidder fast, og med dette "apparat'' klares PRIKKERIET hurtigt og nemt. Man PRIKKER bare den udrullede eller færdigkøbte butterdej med PRIKKEREN, inden man pensler med æggehviden, skærer ud, limer sammen, eller hvad der nu fordres, og så tér dejen sig så civiliceret under bagningen, at man altid får dét pæne og brugbare resultat, der var meningen med alle anstrengelserne. Butterdejssnitter, -"måner" og sarkofager blir til snitter, måner og sarkofager. Og uskønne "LEGO-løsninger" undgås. Iøvrigt mener jeg, at kalvehoveder uden videre bør kunne leveres på bestilling hos slagteren, hvis han ikke, som naturligt burde være, har dem hængende. Selvfølgelig bør hovederne i dag, hvor man - Gud bedre det - fodrer vore elskede græsædere med sig selv, være befriede for deres hjerner, hvilket så på skændigste vis umuliggør servering af hjernebollerne til den forlorne skildpadde. Måtte alle vore dyr efterhånden blive behandlet igen, på dén måde, de er skabt til. Køer, kalve, får og alle "steppedyr" på græs!! Ikke helårs på stald og fodret med Soyabønner, dyrkede på afbrændte regnskoves jord og sejlet den halve klode rundt på skibe, der burde bruges til noget fornuftigt, og ikke fordret med sig selv - fx de ben, vi ikke gider at koge en ordenlig suppe på mere, men som vi kværner til mel og hælder tilbage i dyrene selv eller iéneller anden - ja man kalder den - "leverpostej" af kendt fabrikat til os selv. Velbekomme! Svinene ska'

køkkenchefen  -  2008-09-25 20:21:54
25 min er for lang tid, Jan pedersen eller ej. 14-16 min så er vagtlerne stadig saftige. Har både lavet dem ud fra Pedersens opskrift og solo.

Jesper  -  2008-01-05 00:14:12
Jo sådanne laves vagtlerne. Har selv lavet dem hos manden der opfandt menuen, Jan cocotte Pedersen og dette er hans opskrift.!

Bongo  -  2007-12-03 20:15:28
Jeg har ikke prøvet opskriften, men kan se, den er helt gal med stegetiden og -måden: Vagtlerne må IKKE steges i butterdejen - dejen vil blive gennemvædet og få alt for længe. Butterdejen bages - evt. i god tid. <Derefter skal vagtlerne brunes godt i rigeligt smør i en tykbundet gryde. Derefter steger de færdige i ovnen bare 10 minutter ved omkring 175-180 grader. Lad dem hvile lunt mens saucen færdiggøres (brug også stegefedt fra gryden fuglene blev brunet i til sauce). Først til ALLERsidst ved anretning skal de i den varmede butterdej. Jeg tror det er for lidt både gåselever og trøfler til 12 vagtler - passer bedre til 8 personer/fugle. Og - Idéen med svampene er, at de skal lægges som "sargofagens låg" - de skal derfor være STORE, og brug kun "hovedet". Det svitses og holdes også varmt - og lægges over hver vagtel ved servering. Velbekomme!