Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kylling al la spla (kyllingegryde fra Sudan)

Kylling al la spla (kyllingegryde fra Sudan), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllinger - Kylling hel

Oprindelsesland : Sudan

SudanIndsendt :


Kylling al la spla (kyllingegryde fra Sudan), billede 4 Kylling al la spla (kyllingegryde fra Sudan), billede 1 Kylling al la spla (kyllingegryde fra Sudan), billede 2 Kylling al la spla (kyllingegryde fra Sudan), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
1500 gram Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
1 Rød chilipeber
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Gul peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
2 spsk. Jordnøddesmør
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
   
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
8 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   


Opskrift:

Hak løgene fint og steg dem gyldne i olie.

Del kyllingen i mindre stykker, og læg dem i en gryde med løg. Tilsæt chilipeber og peberfrugter skåret i tern, knust hvidløg og salt. Lad dem stege i 10-15 minutter.

Tilsæt jordnøddesmør og tomatpure og hæld vand ved, så det næsten dækker. Lad retten småkoge til kyllingen er mør 45-60 minutter.

Retten serveres med ris. Man kan også bruge Assida (majsgrød) eller Kisera (gærede pandekager af durra eller majs).

Tips:

I Sydsudan bruges frisk peber og hvidløg sjældent. Men det bruges i andre områder under påvirkning fra andre madtraditioner. Det giver retten en stærkere smag.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (19 stemmer)

Opskriften er vist 42140 gange,
og udskrevet 2020 gange.


Energi:
KJ total 13963 (3324 kcal)
KJ pr. Pers. 3490 (831 kcal)
Vægt ialt 3705 gram
Vægt pr. Pers. 926 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 376 KJ (89 kcal)
Protein 5.3 gram
Fedt 3.6 gram
Kulhydrat 9.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Bettina 1965.  -  2015-03-14 10:39:46
Dette er en ret nem middagsret som tilmed er rimelig billig og så kan alle i familien lide den. Et stort 10 tal herfra:-)


Per  -  2008-09-22 19:36:49
Vent med at put jordnøddesmør i til du hælder vandet i, det vil meget gerne brænde fast i gryden.