Nem citronmåne

Nem citronmåne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 10 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Kokken

Indsendt :      Red :
Nem citronmåne, billede 4 Nem citronmåne, billede 1 Nem citronmåne, billede 2 Nem citronmåne, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
5 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
2 spsk. Citronskal 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
2 spsk. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Glasur:
1.5 Æggehvider, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca. 33 gram
2 spsk. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 tsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Smør formen, der må ikke være usmurte steder på formen.

Pisk smør og flormelis hvidt. Tilsæt æg, et af gangen. Rør ikke for meget, ellers skiller dejen. Vend mel og bagepulver (der på forhånd er blandet sammen) i dejen, og tilsæt derefter citronskal.

Kom dejen i en springform ca. 26 cm i diameter, og bag den i en forvarmet ovn i 30 minutter ved 200 grader C alm. ovn.

Afkøl kagen i 5 minutter inden den vendes ud på en rist.

Glasur:
Rør æggehviderne med flormelis. Tilsæt citronsaften og smør. Massen skal være tyktflydende. Smørret sørger for at glasuren ikke "knækker"

Tips:

Servér med det samme. Kagen må ikke komme i køleskab, da glasuren ellers vil smelte.





Beskrivelse:
Se kokkens farvoritopskrift på Citronmåne

karakterer:
Opskriften er vist 117472 gange,
og udskrevet 2527 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (134 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 21447 (5106 kcal)
KJ pr. Pers. 2144 (510 kcal)
Vægt ialt 1444 gram
Vægt pr. Pers. 144 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1484 KJ (353 kcal)
Protein 5.2 gram
Fedt 17.1 gram
Kulhydrat 45.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-04-07 20:06:40
syntes den er god og vil sige at den er et forsøg vred

  -   2013-02-15 16:00:18
30 min er for lidt

  -   2011-07-28 17:40:06
Hej, denne kage er helt klart værd at prøve! Da jeg lavede den syntes jeg at glasuren smagte alt for lidt af citron så tror jeg puttede en trejde del mere i end der skulle (det samme med dejen) Gjorde også glasuren meget tykkere pga. jeg ikke syntes man skal kunne se gennem glasuren. og gjorde den meget gul, da det er en citronmåne som normalt er gul/orange Jeg puttede også kun 4 æg i. :) Håber i kommer til at nyde den

  -   2010-11-11 10:39:41
5 æg er altså også for meget. Det er rigeligt med 3 eller 4.

  -   2010-09-13 15:28:50
Jeg synes den smager for meget af æg

  -   2010-02-09 17:30:14
super fod opskrift, må sige at det er en både let og lækker citronmåne. jeg bryder mig ellers ikke om citronmåne, men den her er god, og elsker man citronmåne, så er den et sikkert hit :)gav den 8 (ikke mere, da cireonmåne i sig selv ikke er den store kolonariske oplevelse, og alligevel så højt, da denne her er et førsteklasses eksemplar på kagen )

  -   2009-10-11 12:19:49
Put noget citronsaft i dejen for at få kagen til at smage mere af citron. Læg citronmånen under press på den bliver mere kompakt. Vend månen med bunden opad så du har en plan overflade til at smøre glasuren på.

  -   2009-08-28 13:36:01
Hvor stor skal kageformen, man skal bruge, være?

  -   2009-06-17 16:16:02
Øhh ja der skal citron saft i det står der??

  -   2009-02-04 19:52:07
skal der citronsaft i?

  -   2005-01-01 01:01:01
Kom evt. cul frugtfarve i glasuren, så minder den endnu mere om en rigtig kitch-citonmåne.