Jordbærtærte 03
Hovedingrediens : Bær - Jordbær Oprindelsesland : Danmark Indsendt af : Pernille Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Mazarinmasse:
Ingredienser blandes til en jævn masse og stilles til side Smørdej: Ingredienser blandes og stilles koldt. Dejen rulles ud, så den passer til en tærte form på a. 25 cm. Læg dejen i formen og kom mazarin massen over, hvorefter den bages ved 200 grader C. alm. ovn i 15 20 minutter. Tærtenbunden køles ned, hvorefter den smeltede chokolade fordeles på den. Bunden stilles på køl i min. 10 min. Kagecreme: Tag lidt af mælken fra og kom den i en mel jævner, kom derefter maizena i og ryst. Æggeblommer, sukker, vanille og mælk kommes i en gryde og varmes op, tilsæt maizena blandingen lidt efter lidt, til konsistensen er passende. Cremen koges igennem i et par minutter. Det er vigtigt at røre i cremen hele tiden. Cremen sættes på køl i ca. 10 minutter. Fordel cremen over tærte bunden og pynt med friske jordbær, hvorefter den stilles på køl og serveres kold. Tips: Man kan lave en gele og lægge over bærrene inden man serverer. |
|
Opskriften er vist 222294 gange,
og udskrevet 5932 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (111 stemmer) |
|
Kommentarer Lene Kristensen - 2017-06-12 07:08:30 Kan man fryse bunden ,tages op senere og gøres færdig. Emma - 2016-07-05 09:57:07 Laver den hvert år, flere gange og resultatet er altid godt:-) kommer dog gerne ekstra chokolade på, og marcipan hvis "det lige passer";-) Mama Joan - 2016-06-12 18:11:18 Bruger altid ekstra mazarin masse, samt blander flødeskum og cremefraiche og putter på toppen i stedet. Har lavet den omkring 40-50 gange over de sidste par år - tager mig ingen tid at lave og ALLE elsker den. Husk massen skal være flydende når den tages ud af ovnen, derefter afkøle helt inden man putter chokolade over. Og så køle igen.. Så stivner det hele fint. Så ingen panik over at den er flydende når den tages ud af ovnen - det er helt efter bogen ;-) Susan - 2016-05-24 21:55:46 Jeg synes opskriften er elendig! Det var bestemt ikke den jeg havde tænkt mig at lave, men billederne er mage til den "rigtige" Elisa jordbærtærte, så derfor blev jeg snydt! Dén er nemlig rigtig god med meget mere marcipanmasse og en meget bedre mørdej!! :-( Karina - 2015-06-27 16:14:07 Jeg laver en alm råcreme i stedet for kagecremen fra opskriften, det synes jeg virker bedst :) fantastisk sommerkage!!! anonym - 2015-04-21 16:07:16 syntes smørdejen, fylder for meget smagsmæssigt eller ok anonym - 2014-06-28 13:51:38 billedet er også i en anden opskrift på jorbærtærter? anonym - 2013-07-15 21:46:08 De der 3 æggeblommer til kagecremen i jordbærtærten, skal det være med eller uden navlestreng? og forresten hvis man nu vælger at lave den med gele på toppen. kan man så koge det sure fra? :D Hh - 2012-07-21 15:48:30 Kan man smage marcipanen? Den ser så lækker ud men jeg hader marcipan Mouna - 2012-06-07 22:06:41 Hold da op den var god, jeg synes den blev bedre end den jeg som plejer at købe i lagkagehuset! Emma - 2012-05-28 13:39:50 Mums sikken en god tærte kan slet ikke lade hver med t bage den den er bare perfekt! ;-) Hilsen Emma anonym - 2012-05-05 13:13:48 Kan man tilsætte hvedemel hvis Mazarinmasse er for flydende :) Rebekka - 2012-03-18 17:26:11 Kiksede totalt for mig! )-: Maja - 2011-10-03 20:27:09 Bunden er fin, selv om jeg tænker at jeg en anden gang godt kunne toppe op med dobbelt mazarinmasse. Dernæst tænker jeg også at lys chokolade er bedre næste gang (jeg er ikke så vild med mørk og synes ikke at den var helt sød nok). Kagecremen var ikke specielt god. Der finder jeg nok en anden til næste gang. Dernæst lærte jeg også at det er værd lige at smage på sine jordbær inden man fylder dem på. Mine var ikke særlig søde og det var ret ødelæggende for kagen. sarah - 2011-08-14 10:47:19 noget hjælp til en som skal til at lave tærte som første gang, har aldrig lavet sådan noget før og den her ser al for lækker ud til at jeg ikke skulle lave den anonym - 2011-06-03 20:18:14 God kage - nem at lave! Hvis man synes, at marcipanmassen er for flydende, så kan man roligt tilsætte lidt kartoffelmel til at jævne med. Ikke sidste gang at vi laver den her :) Michelle - 2011-05-15 10:22:24 Det er den bedste jordbærtærte jeg nogen sinde har smagt. Hele familien elsker den og den smager bedre end bagerens... Og nu skal man havde besøg af svigermor og hun forlanger at jeg laver den gode jordbær tærte. Hehe.. <Men RIGTIG GOD opskrift... ... - 2011-04-30 15:51:30 er det ikke billederne fra "elisas gode jordbærtærte"? Maibritt - 2011-01-04 13:00:03 Hvis man smelter lidt ribsgele og hælder det over jordbærene, når kagen er helt færdig, kommer kagen til at ligne den man kan købe hos bageren, det stivner nemlig og bliver rigtig flot, prikken over i'et :) thea og laura - 2010-07-09 13:23:53 den er super god og meget nem Anna - 2010-05-12 01:14:37 Synes, at kagen er rigtig god. Især bunden. Jeg havde før denne, aldrig prøvet at lave mazarin, men på trods af mangel på håndmixer, blev den rigtig god! Eneste ting, jeg vil gøre anderledes næste gang, er at jeg vil bruge mere maizena. Selvom jeg lod cremen stå i køleskabet i en time og lidt mer', var den stadig lidt for flydende til min smag. Et godt tip: Brug mørk chokolade af god kvalitet. Jeg synes det giver det perfekte modspil til alt det søde, at chokoladen er bitter. :-) Rikke - 2010-04-17 11:13:17 nogen der har samlignet billedet med billedet fra Elisas gode jordbærtærte...? Fru Hansen - 2010-03-29 15:13:01 Hvorfor kan man ikke give mere end 10 Jeg ville gerne give den 100 For pokker hvor er den god Inge - 2009-09-14 08:51:44 SUPER-LÆKKER-SKØN KAGe. JEg ved ikke andre posivtive ting jeg kan sige. Jeg kom jordbær gele over så den kom til at ligen den fra bageren. Det tage sin tid at lave men det er hele arbejdet være Michelle - 2009-08-31 17:34:33 Denne kage er seriøst mums, det er den bedste jeg nogen sinde har smagt. Den smager næsten som bagerens bare meget bedre.. :) laver den hver gang jeg skal ha kage. God opskrift! :) Louise - 2009-06-16 17:23:45 Hvor er den skide nem at lave? MEn gad vide hvordan man laver gelen? Den er sgu meget go uden. min i; - 2009-04-07 12:36:24 Nok fordi du ikke har lavet den ordentligt? - men det virker som en super god kage, er ligeglad med hvor lang tid det tager, super kage! Helene - 2009-03-21 00:14:35 Nøj, en dårlig opskrift... Elendigt beskrevet og mazerinfyldet er alt alt for tyndt og smager af omelet. Spild af råvarer :( Anbefaler klart "Elisas gode jordbærtærte" frem for denne - og nej, jeg kender ikke Elisa ;) kk - 2008-10-13 10:57:16 det er en utrolig lækker kage. den faldt i god jord hos alle også hos børnene:) vibse - 2008-08-01 13:04:51 holda da op det er bare en af de bedste kager jeg har lavet længe og har lavet den 7-8 gange vil jeg tro...ss laver den så bare med hindbær fra frost.. super kage Anette - 2008-07-03 08:24:34 SUPER LÆKKER !!!!! Fik meget ros fra mine gæster. Lavede dobbelt portion. mam mam Der var rester til dagen efter. Agnete - 2008-06-23 12:02:58 Jeg lavede en rabarberkompot af 400 g vin rabarber og 1 dl rørsukker. Efter den var afkølet rørte jeg den i cremen. Det blev bare rigtig godt med det syrlige islæt. karin - 2008-06-11 10:03:15 dejlig opskrift.jeg kan anbefale at lægge mørk pålægschokolade på den lune bund ,det sparer tid. Pernille- Ernæringsass. Elev - 2008-06-01 17:17:57 SOM PYNT: Smelt lidt "ribsgelé" i en lille gryde. Tag den af varmen igen, og lade den køle lidt af til den har sat sin lide. Hæld den så over kage, så den ligger som et flot jævent lag..... Det er en hurtig og nem måde som vi bruger i stor køkker..... hehe Håber det lykkes... a - 2008-05-11 19:44:13 Syns der er for lidt dej til bunden, og jeg syns ikk fremgangsmåden er godt nok beskrevet. jeg tror den får for meget tid i ovnen for min den smuldrer efter 15 min. og brug lidt mere chokolade til at dække den hele. anonym - 2008-05-11 17:35:53 jeg syns fremgangsmåden er ret dårlig beskrevet og at mazarinmassen er ret så flydende Charlotte - 2008-02-26 16:35:13 Lyder som en rigtig god kage, forstår bare ikke det der med mazarinmassen om alle ingredienserne bare skal røres sammen?? :) Kathrine 14 - 2008-02-12 20:17:12 har ikke prøvet at lave den, med det lyder som en god kage, hvis man gider til at smelte chocolade, kan man i stedet ligge et lag mørk eller lys pålæg chocolade, på kagen imens den er varm. så smelter den, og smager stort set som almindelig chocolade... (har idéen fra en anden opskrift på samme kage ;)) Cakeislife - 2007-10-19 15:05:07 totat Fe' ! Og jeg kender endda fotografen per ;) sara - 2007-06-18 14:58:50 for den er for lækker lækker Ailynn (12 år) - 2005-01-01 01:01:01 Jeg sys den smager helt vildt godt' Jeg laver den altid til fester' og det er "min nye" berømte kage heh Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne