Nem hollandaise

Nem hollandaise, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SaucerRet : Saucer - Ægte saucer

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Smør

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
3 æggeblommer
3 spsk.vand eller suppe/grøntssagsvand
150-200 g.smør
 lidt salt
 citronsaft
 
Opskrift:
I en tykbundet skål eller kasserolle, der kan hænge over en lidt større gryde med næsten kogende vand, kommes æggeblommer og vand eller suppe og dette piskes et øjeblik, hvorefter det smeltede, lidt afsvalede smør tilsættes under piskning. Alt piskes stadig over vandbad, og når sovsen er tyk, smages den til med salt, hvid peber og evt. citronsaft. Sovsen skal hældes i en opvarmet sovseskål.

Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Hollandaise sauce

karakterer:
Opskriften er vist 142271 gange,
og udskrevet 2146 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (59 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-02-13 19:09:01
hold nu op.. Kan forstå, du har noget imod Jensens Bøfhus... Men jeg har tænkt mig at lave denne opskrift Hjemme, og jeg har ingen "ønskebrønd" og jeg må tvivle på din kokkeerfaring når du sige gryden blive stillet i frituren, den er ganske simpelt alt alt for varm til, at hhv hollandaise eller Bearnaise kan "overleve" i brønden, uden at skille..

  -   2017-05-23 15:58:32
Avisen BT skriver idag den 23 maj 2017, at man aldrig må bestille 'gammel Hollandaise og Bernaise sauce fordi disse ægte saucer indeholder et utal af bakterier, fordi sauserne bliver 'opvarmet, og fordi saucerne konstant skal holdes på en temperatur på ca. 68 grader, da de ellers vil skilles grundet blandingen med ren smeltet smør. Det er naturligvis rigtigt, men idag serverer de fleste pølse gnaskerier og pom frites buler forfalsket sauce, som absolut ikke har noget at gøre med den ægte vare. Normalt har kokkene ca. 20 min inden de skal servere den første ret, og det tager normalt ikke mere end ca. 3 min at piske en af de her sauce fra bunden af. Der er utallige kokke der sætter kasserollen op i ønskebrønden - frituren - og pisker æggeblommerne stive med citronsaft eller hvidvin, de fleste kokke laver deres egen estragon base, så de er sikre på at få det samme resultat hvergang, som gæst må man forespørge om der findes faglærte kokke i restaurenten, og evt bede om at få pisket saucen ved bordet. Alle fintere bruger falske produkter, læs en annonce fra Jensens bøfskur' vi sørger for en tre måneders oplæring.