Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Italiensk lasagne

Italiensk lasagne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt af : farmand-jr

Indsendt :


Italiensk lasagne, billede 4 Italiensk lasagne, billede 1 Italiensk lasagne, billede 2 Italiensk lasagne, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Lasagneplader, friske 1 pakke friske lasagneplader indeholder 200 gram.
   
  Kødsauce:
25 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
300 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
500 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 tsk. Basilikum, tørret
0.5 tsk. Oregano, tørret
140 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1.5 dl. Oksebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Bechamelsauce:
30 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3.5 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
0.5 tsk. Muskat
200 gram Revet ost, mozzarella 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
  Gratinering:
Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   


Opskrift:

Kødsauce:
Svits det hakkede løg gyldent i smør/margarine tilsæt det hakkede kød og svits det med tilsæt derefter krydderier bouillon og tomatpuré og lad det små snurre i ca. 10 min.

Bechamelsauce:
Smelt smør/magarine i en gryde rør melet i og tilsæt derefter den kogende mælk lidt efter lidt kom krydderier revet ost og fløde i smag til med salt og hvid peber og lad det koge godt igennem.

Smør et ovnfast fad med smøg/margarine. Læg lasagne kødsovs og bechamelsauce lagvis i fadet det øverste lag skal være bechamelsauce. Drys med rasp og fordel smørklatter hist og pist.

Bagetid:
Ca. 35 til 40 min. ved 200 grader C. alm. ovn på risten midt i ovnen til den er gylden og varm.

Tips:

Forberedelsestid 20 til 25 min. Tørret lasagne plader kan anvendes. Følg anvisningen på pakken.




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Lasagne



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (210 stemmer)

Opskriften er vist 293091 gange,
og udskrevet 13028 gange.


Energi:
KJ total 17739 (4223 kcal)
KJ pr. Pers. 4434 (1055 kcal)
Vægt ialt 2280 gram
Vægt pr. Pers. 570 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 777 KJ (185 kcal)
Protein 9.0 gram
Fedt 12.3 gram
Kulhydrat 10.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Sonja  -  2014-10-11 23:08:34
En rigtig dejlig opskrift jeg blander dog 1revet squash i pr. 500 gr kød.


Jan   -  2014-01-23 00:03:22
Den bedste lasagne ever...��


  -  2012-06-19 19:45:51
Hi Hi - fik læst forkert, så kom 1½ LITER bouillon i... Men fik det alligevel reddet - så det blev en fremragende lasagne


Forza Italia  -  2011-03-25 18:05:52
Det er blasfemi at kalde den for "Italiensk lasagne"


AnjaK  -  2011-03-16 17:21:27
Rigtig god lasagne. Smagen og konsistensen er bare perfekt og børnene kunne også lide den, så det skal være familiens foretrukne lasagneopskrift.


Anne Mette  -  2010-10-06 13:26:30
Rigtig god lasagne, som vores unger ELSKER!!! Jeg bruger dog lidt mere bouillon, så den bliver lidt mere smattet :) Brugte fuldkornsplader sidst, og kunne ikke smage forskel :)


hanne  -  2010-07-02 17:07:48
en italiener ville ALDRIG bruge hverken smør og især ikke margarine og heller ikke fløde i "sovsen", der skal bruges lidt god olie i stedt.Hvis det er kvalitetskød skal der heller ikke bouillon i. erikke ødvendigt


cecilie  -  2010-04-04 15:59:33
virkelig god lasagne, jeg lavede den dog med ost på toppen i stedet for smør og rasp.


Salle  -  2009-11-28 18:32:06
Verdens bedste lasagne! Jeg bruger fuldkornslasagneplader og cremefine i stedet for fløde - og det smager mindst ligeså godt som at bruge de helt fede sager :-). Elsker simpelthen denne lasagne...


Malene  -  2009-08-19 18:39:03
Har lige sat denne ret i ovnen. Er noget spændt, for tror den bliver tør. Der var ikke kød nok til alle pastapladerne. Og vil også holde med Mr. Koksen.


Findus  -  2009-07-09 19:50:40
Har lavet den, den smager rigtig godt, dog skulle man ikke bruge så meget smør. Men familien blev glad for den og jeg fortalte dem at den er ITALiENSK! :-)


madmor  -  2008-11-25 18:05:06
det ligner en æblekage


kf  -  2008-10-24 17:26:02
den er super god


bm  -  2008-05-13 02:56:17
den er god men vil dog ikke kalde den italiensk da italienerne vil bruge mozerella eller parmazan oven på


Vivian  -  2008-03-30 10:35:21
Sikke en fantastisk god lasagne. Mums. Det bliver vores lasagne fremover. Vi kom godt nok revne gulerødder i, lidt flere krydderier i og ca. 3 dl. vand mere, og den blev vildt god. Derudover lavede vi salat som tilbehør.


Sofie  -  2008-02-19 17:48:03
put noget ekstra tomat i, og improviser med kryderrier, så bliver den ekstra god :D


..  -  2008-02-16 21:21:56
Kæft det ser lækkert ud, ikke sikkert jeg kan lave det så deser så lækkert ud. t


Anita  -  2008-01-27 13:55:54
Brug Karolines Mornay Sauce i stedet for at spilde tiden med becamelsauce, det er klart bedre, tilsæt også lidt hakkede soltørrede tomater i kødsaucen, det giver en fyldigere smag


tina  -  2007-09-16 13:16:46
sandra har ret -det er jo den fra Karolines køkken


Kristoffer  -  2007-07-02 11:41:26
Mm Mm Mm - Smooth


anita  -  2007-06-08 09:28:08
Den er vildt lækker, selvom det jo er en "lille kaloriebombe"..... Den bedste lasagne jeg har smagt. Min gæster var helt vilde med den, så et godt råd: Lav rigeligt!! Mht. bechamelsaucen, blev den lige lidt tyk, tilsæt evt. lidt mere mælk, så bliver den perfekt.


Eva  -  2007-06-07 17:22:04
Ej, hvor det smager godt. :D


Karina  -  2007-06-04 15:27:41
MEGA MUMS.. Helt fantastisk med rasp og smør på toppen. Dejlig, lige tilpas.. Den er et virkelig hit!


Sandra  -  2007-05-06 12:09:55
Den er god.. Det er den fra Karolines Køkken.


Tuli Madsen  -  2007-04-04 19:21:35
Namme namme, en rigtig klassiker


MEsterkokken  -  2007-04-03 17:09:54
GOdt og brugbar arrangement


Lars  -  2007-03-29 17:49:47
Enig med Koksen - brug også halvt hakket okse og halvt kalkun


mig  -  2007-03-25 12:50:14
det smager også godt hvis man undlader at komme muskatnød i:-)


Anne  -  2007-03-05 15:40:39
Jeg er hjemkundskabslærer og har brugt denne opskrift til mine elever i 6.klasse. Det var en stor succes, børn kan sagtens lave denne lasagne, dog skal de koncentrere sig en del med bechamelsaucen..


Mr. Koksen  -  2007-02-21 17:39:57
Mere Bechamelsauce og Kødsauce, det er i hvert fald ikk nok til 4 personer i min familie


aleksander  -  2007-01-27 17:41:45
er den god


Carsten  -  2007-01-21 16:42:37
den smager fandme godt, godt klar´et


Pia  -  0000-00-00 00:00:00
Du kan sagtens bruge alm tørret lasagne-plader. Friske har bare en anden smag over sig...!!


Mia  -  0000-00-00 00:00:00
Kan man ikke godt bruge den almindelig lasangeplader?


Søren  -  0000-00-00 00:00:00
Stor succes ved sidste sammenkomst. Laver ingen anden lasagne mere


Lisbeth  -  0000-00-00 00:00:00
MUNS bar dejlig


Juel  -  0000-00-00 00:00:00
Giv køddet et halvt fed hvidløg, og rødløg kan også bruges istedet for zittauerløg


Cecilie ,Rikke og Cathrine  -  0000-00-00 00:00:00
Mums dejligt med en hurtig opskrift til hjemmekundsskab