Italiensk lasagne

Italiensk lasagne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt af : farmand-jr

Indsendt :      Red :
Italiensk lasagne, billede 4 Italiensk lasagne, billede 1 Italiensk lasagne, billede 2 Italiensk lasagne, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Lasagneplader, friske 1 pakke friske lasagneplader indeholder 200 gram.
   
  Kødsauce:
25 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
300 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
500 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 tsk. Basilikum, tørret
0.5 tsk. Oregano, tørret
140 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1.5 dl. Oksebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Bechamelsauce:
30 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3.5 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
0.5 tsk. Muskatnød, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
200 gram Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
  Gratinering:
Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Kødsauce:
Svits det hakkede løg gyldent i smør/margarine tilsæt det hakkede kød og svits det med tilsæt derefter krydderier bouillon og tomatpuré og lad det små snurre i ca. 10 min.

Bechamelsauce:
Smelt smør/margarine i en gryde rør melet i og tilsæt derefter den kogende mælk lidt efter lidt kom krydderier revet ost og fløde i smag til med salt og hvid peber og lad det koge godt igennem.

Smør et ovnfast fad med smøg/margarine. Læg lasagne kødsovs og bechamelsauce lagvis i fadet det øverste lag skal være bechamelsauce. Drys med rasp og fordel smørklatter hist og pist.

Bagetid:
Ca. 35 til 40 min. ved 200 grader C. alm. ovn på risten midt i ovnen til den er gylden og varm.

Tips:

Forberedelsestid 20 til 25 min. Tørret lasagne plader kan anvendes. Følg anvisningen på pakken.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Lasagne

karakterer:
Opskriften er vist 316002 gange,
og udskrevet 13543 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (212 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 17766 (4230 kcal)
KJ pr. Pers. 4441 (1057 kcal)
Vægt ialt 2281 gram
Vægt pr. Pers. 570 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 778 KJ (185 kcal)
Protein 9.0 gram
Fedt 12.3 gram
Kulhydrat 10.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-10-11 23:08:34
En rigtig dejlig opskrift jeg blander dog 1revet squash i pr. 500 gr kød.

  -   2014-01-23 00:03:22
Den bedste lasagne ever...��

  -   2012-06-19 19:45:51
Hi Hi - fik læst forkert, så kom 1½ LITER bouillon i... Men fik det alligevel reddet - så det blev en fremragende lasagne

  -   2011-03-25 18:05:52
Det er blasfemi at kalde den for "Italiensk lasagne"

  -   2011-03-16 17:21:27
Rigtig god lasagne. Smagen og konsistensen er bare perfekt og børnene kunne også lide den, så det skal være familiens foretrukne lasagneopskrift.

  -   2010-10-06 13:26:30
Rigtig god lasagne, som vores unger ELSKER!!! Jeg bruger dog lidt mere bouillon, så den bliver lidt mere smattet :) Brugte fuldkornsplader sidst, og kunne ikke smage forskel :)

  -   2010-07-02 17:07:48
en italiener ville ALDRIG bruge hverken smør og især ikke margarine og heller ikke fløde i "sovsen", der skal bruges lidt god olie i stedt.Hvis det er kvalitetskød skal der heller ikke bouillon i. erikke ødvendigt

  -   2010-04-04 15:59:33
virkelig god lasagne, jeg lavede den dog med ost på toppen i stedet for smør og rasp.

  -   2009-11-28 18:32:06
Verdens bedste lasagne! Jeg bruger fuldkornslasagneplader og cremefine i stedet for fløde - og det smager mindst ligeså godt som at bruge de helt fede sager :-). Elsker simpelthen denne lasagne...

  -   2009-08-19 18:39:03
Har lige sat denne ret i ovnen. Er noget spændt, for tror den bliver tør. Der var ikke kød nok til alle pastapladerne. Og vil også holde med Mr. Koksen.

  -   2009-07-09 19:50:40
Har lavet den, den smager rigtig godt, dog skulle man ikke bruge så meget smør. Men familien blev glad for den og jeg fortalte dem at den er ITALiENSK! :-)

  -   2008-11-25 18:05:06
det ligner en æblekage

  -   2008-10-24 17:26:02
den er super god

  -   2008-05-13 02:56:17
den er god men vil dog ikke kalde den italiensk da italienerne vil bruge mozerella eller parmazan oven på

  -   2008-03-30 10:35:21
Sikke en fantastisk god lasagne. Mums. Det bliver vores lasagne fremover. Vi kom godt nok revne gulerødder i, lidt flere krydderier i og ca. 3 dl. vand mere, og den blev vildt god. Derudover lavede vi salat som tilbehør.

  -   2008-02-19 17:48:03
put noget ekstra tomat i, og improviser med kryderrier, så bliver den ekstra god :D

  -   2008-02-16 21:21:56
Kæft det ser lækkert ud, ikke sikkert jeg kan lave det så deser så lækkert ud. t

  -   2008-01-27 13:55:54
Brug Karolines Mornay Sauce i stedet for at spilde tiden med becamelsauce, det er klart bedre, tilsæt også lidt hakkede soltørrede tomater i kødsaucen, det giver en fyldigere smag

  -   2007-09-16 13:16:46
sandra har ret -det er jo den fra Karolines køkken

  -   2007-07-02 11:41:26
Mm Mm Mm - Smooth

  -   2007-06-08 09:28:08
Den er vildt lækker, selvom det jo er en "lille kaloriebombe"..... Den bedste lasagne jeg har smagt. Min gæster var helt vilde med den, så et godt råd: Lav rigeligt!! Mht. bechamelsaucen, blev den lige lidt tyk, tilsæt evt. lidt mere mælk, så bliver den perfekt.

  -   2007-06-07 17:22:04
Ej, hvor det smager godt. :D

  -   2007-06-04 15:27:41
MEGA MUMS.. Helt fantastisk med rasp og smør på toppen. Dejlig, lige tilpas.. Den er et virkelig hit!

  -   2007-05-06 12:09:55
Den er god.. Det er den fra Karolines Køkken.

  -   2007-04-04 19:21:35
Namme namme, en rigtig klassiker

  -   2007-04-03 17:09:54
GOdt og brugbar arrangement

  -   2007-03-29 17:49:47
Enig med Koksen - brug også halvt hakket okse og halvt kalkun

  -   2007-03-25 12:50:14
det smager også godt hvis man undlader at komme muskatnød i:-)

  -   2007-03-05 15:40:39
Jeg er hjemkundskabslærer og har brugt denne opskrift til mine elever i 6.klasse. Det var en stor succes, børn kan sagtens lave denne lasagne, dog skal de koncentrere sig en del med bechamelsaucen..

  -   2007-02-21 17:39:57
Mere Bechamelsauce og Kødsauce, det er i hvert fald ikk nok til 4 personer i min familie

  -   2007-01-27 17:41:45
er den god

  -   2007-01-21 16:42:37
den smager fandme godt, godt klar´et

  -   2005-01-01 01:01:01
Du kan sagtens bruge alm tørret lasagne-plader. Friske har bare en anden smag over sig...!!

  -   2005-01-01 01:01:01
Kan man ikke godt bruge den almindelig lasangeplader?

  -   2005-01-01 01:01:01
Stor succes ved sidste sammenkomst. Laver ingen anden lasagne mere

  -   2005-01-01 01:01:01
MUNS bar dejlig

  -   2005-01-01 01:01:01
Giv køddet et halvt fed hvidløg, og rødløg kan også bruges istedet for zittauerløg

  -   2005-01-01 01:01:01
Mums dejligt med en hurtig opskrift til hjemmekundsskab