Puerco pibil

Puerco pibil, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Oprindelsesland : Mexico

MexicoIndsendt :     

Ingredienser:
1.5 dl.presset appelsinsaft
0.75 dl.presset citronsaft
1 spsk.annattofrø
1 tsk.finthakket hvidløg
0.5 tsk.tørret oregano
0.5 tsk.knust kommen
0.25 tsk.nelliker
0.25 tsk.kanel
2 tsk.salt
 peber
500 g.svinekød
12 tortillas
 
Opskrift:
Bland saften af appelsin og citron i en skål. Tilsæt de stødte annattofrø, hvidløg, oregano, kommen, nelliker, kanel, salt og peber og blend det godt.

skær kødet ud i 5 cm. stykker Læg dem i et lag i et fad og hæld den krydrede frugtjuice over. Dæk fadet med folie og lad kødet trække i marinaden i 6 timer ved køkkentemperatur eller 12 timer i køleskab. Vend stykkerne nu og da.

Læg to lag aluminiumfolie i et dørslag. Kom kødstykkerne i og hæld marinaden over. Saml aluminiumfolien om det hele så marinaden bliver ved kødet.

Anbring dørslaget i en gryde, hvor der er så meget kogende vand at det knapt når dørslaget. Læg låg på gryden og damp kødet mørt i 1 ¾ time. Tilsæt evt. mere vand, hvis det er nødvendigt.

Kom kødet i et dybt fad ved serveringen og hæld saucen over. Spis varme tortillas til i stedet for brød.





karakterer:
Opskriften er vist 10941 gange,
og udskrevet 179 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Skiiide go' og så er den med i Once upon a time in Mexico