Stegt flæsk og persillesovs

Stegt flæsk og persillesovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svineflæsk

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red:

Stegt flæsk og persillesovs, billede 4 Stegt flæsk og persillesovs, billede 1 Stegt flæsk og persillesovs, billede 2 Stegt flæsk og persillesovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.svinebryst i skiver
 
 Sovs:
2 spsk.hvedemel
3.5 dl.letmælk
10 g.smør
 salt
 peber
1 bdt.persille
 
1000 g.kartofler
 
Opskrift:
Vælg svinebryst i ½ cm tykke skiver, hvis De ønsker sprødt flæsk. Tykke skiver giver ofte flæsk, som er blødt indeni. Dup skiverne tørre med køkkenrulle.

På pande:
Varm panden godt op. Læg skiverne på panden, og brun dem ½-1 min. på hver side. Skru ned til middel varme, og steg dem gyldne og sprøde. Vend skiverne ofte. Læg skiverne på fedtsugende papir. Drys med salt. Hvis kødet er meget magert, kan det være nødvendigt med lidt olie på panden fra starten.

I ovn:
Læg skiverne på en rist over en bradepande med alufolie i bunden. Det letter rengøringen. Stil den i den øverste halvdel af en kold ovn, og tænd på 200 grader C. alm. ovn. Lad skiverne blive gyldne på den ene side, før de vendes og steges færdige på den anden side. Stegetiden er noget længere i ovn end på pande.

Sovs:
Pisk mel og 1 dl mælk til jævning i en tykbundet gryde. Pisk resten af mælken i. Bring sovsen i kog under piskning, og lad den småkoge ca. 5 min. Tilsæt fedtstoffet, og smag til med salt og peber. Tilsæt skyllet, hakket persille. Sovsen kan også laves ved opbagning.


Beskrivelse:
Se kokken farvorit Stegt flæsk med persillesovs

karakterer:
Opskriften er vist 98665 gange,
og udskrevet 1694 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (63 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Horst  -  2018-02-26 19:27:56
Dejlig opskrift, min mening er, at ovnstegt flæsk er bedst

  -  2014-12-04 17:15:54
Hvor lang tid Ca i ovnen?

Hans Chr.  -  2011-01-28 11:14:15
Dejligt med en "lige ud af landevejen" opskrift på en god dansk ret,tror jeg kan finde ud af at lave det. Tak.

Louise.  -  2011-01-09 12:47:01
sidder og savler over dette. det er mums.

Thomas  -  2011-01-09 12:46:29
mega godt flæske vil jeg sige lige noget for min smag

rene staal  -  2010-12-10 18:01:33
virker nem og overskuligt