Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Moussaka 02

Moussaka 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Moussaka

Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt af : kokken

Indsendt :

Moussaka 02, billede 4 Moussaka 02, billede 1 Moussaka 02, billede 2 Moussaka 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 g.løg
4 fedhvidløg
600 g.hakket oksekød
1 dl.tomatpure
1 ds.hakkede tomater
1 tsk.oregano, tørret
1 tsk.timian, tørret
 salt
 peber
 
800 g.kartofler
600 g.auberginer
1 dl.olivenolie
 
5 dl.bechamelsauce
100 g.reven ost
 


Opskrift:

Svits de hakkede løg og hvidløg først, derefter svitser du kødet. Tilsæt tomatpure og tomat dåsen, + krydderier og salt og peber.

Snit kartoflerne og auberginerne i ca ½ cm tynde skiver, og steg auberginerne i olie.

Når du har gjort det starter med at lægge alle kartoffel skiverne i et smurt fad, og fordel dem lige. Nu tager du auberginer og lægger dem oven på og så kødet og til sidst tager du din bechamel sauce oven på, drys med reven ost.

Bag den i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 1 time og 15 minutter.

Tips:

Efter 45 minutter kan der med fordel lægges en bageplade ind i rillen over mousakkaen, så den ikke bliver brændt i toppen.




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Moussaka



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.4    (258 stemmer)

Opskriften er vist 293525 gange,
og udskrevet 10763 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Lars  -  2018-09-12 13:01:03
LÆKKERT!!!!!!


Morten A  -  2016-10-11 11:08:41
Og kartoflerne, auberginerne og squashen skal frituresteges først før de ligges i lag. Hæld derefter kødsovsen over og stil den på køl i mindst 5 timer. Til sidst hælder du bechemelsovsen over og drys med rasp og bag den ved 200 grader i 1 time. Så bliver det Moussaka i flotte lag som man får den i Chrania på Kreta...!!!


  -  2016-07-04 15:10:36
Arh, ...tænker at det er de hakkede tomater, og ikke tomat dåsen der skal.v.h. B.Blicher


Vedad   -  2016-01-21 11:01:12
Jeg ved ikke hvad i snakker om alle sammen vi har feks moussaka i Balkan og det er med kartofler og oksekød det bliver lavet. Og jeg har desuden smagt den græske version og kan varm Anbefal den med kartofler mere end den græske!


Mona  -  2015-04-18 19:39:39
rigtig god! kom lidt rosmarin og timian i kødblandingen, samtidig med at jeg kom ost i saucen og dryssede og noget oven på til sidst.


kokken  -  2013-09-01 13:29:26
Kartofler hører overhovedet ikke til i en musaka. Og hvor er krydderierne?


birgitte   -  2013-08-14 12:30:18
:-) det der er ikke noget med en orginal græsk mussaka :-) jeg har boet på kreta så hvis i gerne vil prøve en ægte græsk en så kan jeg fortælle :-) det tager virkelig sin tid... auberginerne skal for det første ligges i lag på lag i en si med salt imellem og med noget tungt ovenpåog når de har stået i en time og trukket skal de vandes igennem og man skal presse alt væden ud af dem og tørres af..


Emma  -  2013-06-22 19:38:09
sovsen smager godt og det gør helle retten sammen også håber vi!


Susanne  -  2012-06-12 19:48:00
Superlækker - husk kanel!


Kaj Kok  -  2012-02-20 20:15:16
Der er absolut IKKE kartofler i en original moussaka !!! Er en fejl de fleste begår, men derfor er det jo ikke ringere af den grund ;-)


Katrine  -  2012-01-20 15:21:34
Ideen med græsk youghurt ovenpå lød sjov - men brænder det ikke når det kommer i ovnen?


Mira  -  2011-11-08 20:43:33
Den smagte rigtig dejligt! kom kanel i som nogle foreslog og det var bare guf!


Juliane  -  2011-11-05 18:15:46
Fint nok....


  -  2011-08-28 16:40:17
Jeg pensler aubergine skiverne med olie, på den måde suger de ikke det hele til sig, og mens de steger på den ene side, pensler jeg dem på den anden, det virker perfekt, og de bliver ikke så fede af olie.


..  -  2011-07-07 14:18:14
Skal youghurten på inden retten puttes i ovnen, eller efter??


Gudik  -  2011-06-21 19:00:20
I stedet for bechamel saa bland noget salt og hvidloeg i en gang graesk/tyrkisk youghurt og smid det paa toppen. Endnu laekrere synes jeg!!!


adth  -  2011-02-25 18:08:33
undlod at stege auberginerne, så suger de mere af smagen fra kødet. og erstattede revet ost med smuldret feta, guf!


anita  -  2010-09-03 16:48:10
Med fordel kan der kommes kanel, rosmarin, basilikum, oregano, lidt timian, lidt rødvin og laurbærblade. Til sovsen: opbagt mælkesovs med lidt muskat, salt og hvid peber. Gerne lidt parmesanost. Lad sovsen køle lidt og pisk derefter to æg i sovsen. Giver en god konsistens.


Maid  -  2010-04-24 18:33:56
Auberginerne skal steges i olivenolie, det gør en kæmpe forskeld, men det skal ikke være jomfrue olie


Maid  -  2010-04-24 18:32:37
Jeg har lært at lave moussaka af en græsk dame (der havde restaurant i Esbjerg) I følge hende skal der kanel i kødsaucen og reven muskat i bechamel saucen. Desuden skal der æg i saucen men den skal være færdigkogt og let afkølet inden man kommer æg og ost i.


DJ  -  2009-11-12 12:51:30
Auberginerne bør brunes på en pande først. Det giver en bedre smag


Per  -  2009-10-01 16:59:17
Har skrevet 1 dl. olie ind i opskriften, jeg er faktisk ikke sikker på det er nok hvis du steger auberginerne på panden. Hvis det skal være lidt mere fedtfattigt kan aubergineskiverne lægges på en bradepande og bages møre i ovnen.


john  -  2009-08-04 20:03:19
super den er rigtig god.


  -  2009-03-02 18:28:40
Det er en dejlig nem ret, som smager rigtig godt med "græsk" krydderi i.


Nilas  -  2008-09-04 13:47:06
Jeg kan anbefale morney sauce i stedet for bechamel sauce. PS hold jer fra de færdig lavet saucer, det synd at ødelægge sin mad med det syntes jeg.


  -  2008-04-15 15:58:33
er ikke så vild med kanel, som de andre foreslår. så får retten kage smag.. I stedet for auberginer kunne man også bruge champignøn svitset med løg. Bechamel sovs laves således: 90g smør 2-3 sps.sk mel 400g mælk 2 æg 100g parmesan ost 50-100g andet ost (efter smag) Smøret smeltes i en gryde. Der tilføjes mel og alt blandes sammen indtil man får en jævn masse. Derefter tilsættes mælk lidt ad gangen. Når sovsen er jævn tages den af varmen og køles ned. Så tilsættes der sammenpisket æg og ost. :)


Dennis Flemling  -  2007-10-03 19:55:35
Jeg har min i ovnen pt., og gud hvor ser den lækker ud :D


rinde  -  2007-09-28 17:46:52
Hvad skal man putte i bechamel saucen?


Bmad  -  2007-09-27 10:51:14
steg auberginerne i olie hvor længe skal de


Jatoba  -  2007-09-19 08:28:56
Jeg bryder mig ikke om rosmarin, men jeg brugte citrontimian og basilikum (fra haven) muskat, 3.krydderi og kebab... og salt og lidt peber. Og en masse ret ost. Den blev simpelthen bare dejlig og velsmagende!!!


Lise Nørgaard  -  2007-09-10 10:46:21
Et æg eller to i bechamelsaucen, hvoraf hviden er pisket stiv, gør "låget" let og sprødt


Lise Nørgaard  -  2007-09-10 10:44:17
Et godt drys kanel hører til


mia  -  2007-09-10 02:06:42
plejer der ikke også at være kanel i moussaka? Det putter jeg i hvert fald i...


HHLO  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig god og let opskrift!!! Af krydderier er det godt med muskat, timian, 3. krydderi og rosmarin. Og så er det rigtig godt med en omgang revet ost!!!!!


¨Camilla Mundt  -  0000-00-00 00:00:00
Hovedsageligt, salt peber og evt rosmarin


Siw Pedersen  -  0000-00-00 00:00:00
- og hvilke krydderier er det så, der skal bruges?????????????


klit  -  0000-00-00 00:00:00
dejlig, let, velsmagende