Créme brulee med jordbærsalat
Hovedingrediens : Bær - Jordbær Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
|
|
Creme Brulee:
Ingredienserne blandes sammen og hældes i små smurte forme (portionsforme). Formene puttes i vandbad ved ca. 130 gr. indtil blandingen er stivnet. Dette skulle gerne tage en halvtimes tid. Derefter stilles de på køl. Når de er blevet kolde drysses de med sukker ( flormelis er godt) og brændes med en bunsenbrænder. Hvis man ikke er i besiddelse af en bunsenbrænder kan de også puttes under en varm grill - men husk at cremen stadig skal være kold når den serveres. Jordbærsalat: En bakke jordbær skylles og nippes, hvorefter de kvartes ( jo, det er et ord!) og overhældes med 1,5 dl appelsinjuice ( gerne friskpresset) og gerne en spsk. spiritus efter eget valg. Hvis man er mere til det søde end det friske, kan man tilsætte sukker. |
|
Opskriften er vist 22497 gange,
og udskrevet 654 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (3 stemmer) |
|
Kommentarer erik gregers - 2012-01-02 11:34:37 Jeg prøvelavede den en gang, og derefter blev vi enige om, at den var perfekt til nytårsaften sammen med vores datter og svigersøn. Det var ikke noget for de små børnebørn). Jeg lod den stå i ovnen med varm luft ca. 1 time og derefter et døgn på køl. Det blev en stor succes. Jeg brugte min bunsenbrænder til at smelte rørsukkeret. Chi - 2008-12-26 01:27:18 hvis det skal være rigtig traditionelt kommes den kolde brulee i ovnen ved højeste grill'temperaturer omgivet af isterninger... ellers kan en bundsenbrænder (eller flammedimsen designet til samme formål) være en god og hyggelig investering.. :) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne