Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Créme brulee med jordbærsalat

Créme brulee med jordbærsalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :





Ingredienser:
 Creme Brulee:
2.5 dl.mælk
2.5 dl.piskefløde
5 æggeblommer
125 g.sukker
1 tangvanille
 (+ 1 spsk. sukker til karamellisering)
 
 Jordbærsalat:
1 bakkejordbær
1.5 dl.appelsinjuice
1 drys af hakket frisk pebermynte
 evt.sukker og spiritus
 


Opskrift:

Creme Brulee:
Ingredienserne blandes sammen og hældes i små smurte forme (portionsforme). Formene puttes i vandbad ved ca. 130 gr. indtil blandingen er stivnet. Dette skulle gerne tage en halvtimes tid. Derefter stilles de på køl. Når de er blevet kolde drysses de med sukker ( flormelis er godt) og brændes med en bunsenbrænder. Hvis man ikke er i besiddelse af en bunsenbrænder kan de også puttes under en varm grill - men husk at cremen stadig skal være kold når den serveres.

Jordbærsalat:
En bakke jordbær skylles og nippes, hvorefter de kvartes ( jo, det er et ord!) og overhældes med 1,5 dl appelsinjuice ( gerne friskpresset) og gerne en spsk. spiritus efter eget valg. Hvis man er mere til det søde end det friske, kan man tilsætte sukker.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)

Opskriften er vist 21057 gange,
og udskrevet 588 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

erik gregers  -  2012-01-02 11:34:37
Jeg prøvelavede den en gang, og derefter blev vi enige om, at den var perfekt til nytårsaften sammen med vores datter og svigersøn. Det var ikke noget for de små børnebørn). Jeg lod den stå i ovnen med varm luft ca. 1 time og derefter et døgn på køl. Det blev en stor succes. Jeg brugte min bunsenbrænder til at smelte rørsukkeret.


Chi  -  2008-12-26 01:27:18
hvis det skal være rigtig traditionelt kommes den kolde brulee i ovnen ved højeste grill'temperaturer omgivet af isterninger... ellers kan en bundsenbrænder (eller flammedimsen designet til samme formål) være en god og hyggelig investering.. :)