Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Braiseret dansk lam med citrusfrugter

Braiseret dansk lam med citrusfrugter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammecuvette

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :



Ingredienser:
700 g.lam uden ben (culotte/cuvette)
 salt
 peber
1 grape
1 appelsin
2 limefrugter
1 skalotteløg
1/2 tsk.sukker
1 spsk.olivenolie
3 dl.hønsesuppe
 


Opskrift:

Lammeculotte afpudses for sener, fedtet ridses, krydres med salt og peber, brunes af på en varm pande, kommes derefter i et ildfast fad og krydres igen med salt og peber. Skræl citrusfrugterne og skær kødet fri for hinder, så man ikke får det hvide med. Vend kødet fra citrusfrugterne sammen med hakket skalotteløg og salt, peber, sukker og olivenolie. Fordel citrusfrugterne henover lammet og steg kødet i ovnen i 20 minutter ved 160 grader. Lad det derefter hvile i 10 minutter. Serveres med kold spinatsalat med fetaost.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (4 stemmer)

Opskriften er vist 15724 gange,
og udskrevet 364 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2018-03-09 21:06:44
Smager ikke af nok - vil kunne forbedres med ras el hranut eller andet marrokansk krydderi Skal have 30. Min ved 180 grader Giv salaten en blid dressing Server evt couscous til.


  -  2010-04-02 10:48:59
Det er rart at have 3 dl hønsesuppe stående, når man har lavet retten. Der står ikke hvad man skal med den, og den savnes ikke i denne pragtfulde ret. Jeg har lavet retten som anvist: det brunede kød med citrus/løg - blandingen i et (koldt) ildfast fad ind i en forvarmet oven. Selv om det4 er en varmluftovn skal retten have mindst 30 minutter i ovnen og 15 min. hvile.