Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Ciabattaboller

Ciabattaboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Boller 16 Boller
MadpakkerRet : Madpakker - Madpakke

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Ciabattaboller, billede 4 Ciabattaboller, billede 1 Ciabattaboller, billede 2 Ciabattaboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

200 gram Durummel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
50 gram Gær
6.5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   


Opskrift:

Rør gæren ud i det lunkent vand (37 gr) og tilsæt mel og salt. Ælt dejen og lad den hæve tildækket og lunt i en halv time.

Drys mel på bordet. Del dejen i to lige store stykker. Slå luften ud af dejen og form den til 16-24 boller. Sæt bollerne på to bageplader. Efterhæver tildækket og lunt i ca. 1 time.

Bollerne pensles med vand og drysses med mel lige inden bagningen. Brødene bages i en 200 grader C varm varmluftsovn. Bollerne tages ud efter ca. 15 minutter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (77 stemmer)

Opskriften er vist 80458 gange,
og udskrevet 1586 gange.


Energi:
KJ total 14980 (3566 kcal)
KJ pr. Boller 936 (222 kcal)
Vægt ialt 1700 gram
Vægt pr. Boller 106 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 881 KJ (209 kcal)
Protein 6.1 gram
Fedt 0.9 gram
Kulhydrat 44.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Jette Fabricius  -  2015-11-02 08:28:08
Har læst de øvrige kommentarer, og puttede derfor lidt olie i. Det blev nogle fantastiske boller, som jeg helt sikkert vil bage igen. Holder sig godt i plastikpose


Vægten  -  2013-04-24 09:38:40
Super gode boller de bedste indtil nu, de 37 grader er helt ok, de var lidt tamme men 2 1/2 tsk. salt, gav smagen endnu en tak opad, men husk 1 1/2 spsk. olie det gør dem lette. Jeg bager dem i 20 min på næst nederst rille så ringer det helt ind, siger resten af familien.


  -  2012-09-22 01:17:34
Gær celler dør ved 41.5 graders celcius, hvilket vil sige at 37 grader er en legid temperatur til at opløse gæren i uden fare for at gærcellerne dør. Derud over har jeg fundet at en smule olie som der er beskrevet og en smule salt giver er rigtig god mere tekstureret smag. :)


Morten  -  2011-10-21 17:03:44
Hvis vandet er 37grader dør gærcellerne, de dør ved 40. vandet skal være 27grader.


tømreren  -  2011-10-18 17:55:41
de er fantastiske til madpakken . jeg laver dem bare en del større og som mette siger med lidt olie i. :D


Ann  -  2008-10-11 10:15:49
boller lyder lækre.. - jeg vil prøve at bage dem.


mette  -  2007-03-05 10:49:19
har prøvet opskriften mange gange men jeg hælder 1½ spk olie i den man lige har i køleskabet så bliver de ikke tørre men luftige


Christine.  -  0000-00-00 00:00:00
Udemærket boller... Dog lidt tørre.....