|
| | Dej: Dej: | 100 | g. | Hvedemel100 g. Hvedemel | 3 | spsk. | Olie3 spsk. Olie | 1 | tsk. | Salt1 tsk. Salt | 1 | | æggehvide1 æggehvide | | | lunkent vand i en mængde så dejen får den rette konsistens lunkent vand i en mængde så dejen får den rette konsistens | | | | 1 | | par kalvebrisler1 par kalvebrisler | | | vand vand | 1 | spsk. | Citronsaft eller eddike1 spsk. Citronsaft eller eddike | | | salt salt | 1 | | udbenet kyllingebryst1 udbenet kyllingebryst | 1 | | lille blomkålshoved1 lille blomkålshoved | 500 | g. | Blomkålshoved500 g. Blomkålshoved | 500 | g. | Zucchini500 g. Zucchini | 1 | ds. | artiskokbunde eller –hjerter1 ds. artiskokbunde eller –hjerter | | | olie til frituren olie til frituren | | | citronbåde citronbåde | | | |
| |
Bland mel, lunkent vand, 3 spsk. Olie og salt i en blandeskål.
Rør ingredienserne sammen til en ikke for tynd, glat creme.
Det bedste resultat opnår de ved at lade dejen hvile efter blandingen i et par timer ved almindelig stuetemperatur.
Dejen kan dog bruges med det same.
Før brugen af dejen pisker de en æggehvide stiv og folder den i dejen.
Brislerne renser de i flere hold koldt vand, derpå sætter de dem over i koldt vand, tilsat citronsaft eller eddike samt salt.
Lad brislerne få et opkog, skum omhyggeligt og skru så ned for varmen og lad brislerne småsnurre i 15-20 minutter.
Hæld vandet fra og skyl brislerne fri for hvad der måtte være af urenheder og skind, og til sidst skærer de dem op, enten i skiver eller firkanter.
Kyllingebrystet piller de fri for skind og skærer kødet i strimler på ca.5 cm. Og 1½ cm. Tykke.
Blomkålshovedet deler de op i små buketter og giver disse et hurtigt opkog i 3-4 minutter, skyl dem derefter kolde under rindende hane og lad dem ligge til afdrypning.
Auberginen og zucchinien skræller de og skærer i ca. 1 cm. Tykke strimler.
Drys dem med rigeligt salt for at trække hovedparten af saften ud af dem og sæt dem til afdrypning i et dørslag.
Artiskokhjerterne eller –bundene deler de op i kvarte.
Frituren varmes op til den kan syde omkring den svovlfri ende på en tændstik.
Imedens forvarmer de ovnen til 100 grader og forer bradepanden eller en bageplade med et par lag køkkenrulle, der kan opsuge fedtstoffet.
Aubergine og zucchinistrimlerne duppes tørre med lidt køkkenrulle og lægges sammen med brislerne og kyllingebrystet, blomkålen og artiskokhjerterne, så de hurtigt kan få fat i hele udvalget.
Ved friturestegningen holder de brisler, kylling og grønsager adskilte.
Dup 5-6 stykker ad gangen i dejen, og når de er godt dækkede lægger de stykkerne i frituren og lader dem stege enten på en fritureske eller i en friturekurv.
Pas på ikke kommer mere i frituren ad gangen, end de kan holde stykkerne adskilt, og sørg for at der stadig er tilstrækkelig varme i frituren under stegningen.
Når stykkerne er gyldenbrune, fjerner de dem med en hulske eller fritureske og lægger dem til afdrypning i ovnen.
Hold ovndøren åben, så stykkerne ikke bliver bløde i ventetiden, medens de får stegt de hele færdigt.
Til sidst arrangerer de fritto misto’en så smukt som muligt på et serviet-dækket fad og garnerer som pynt med citronbåde.
|