Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Bonde rugbrød med rå, revne kartofler (Amo)

Bonde rugbrød med rå, revne kartofler (Amo), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 3 Brød
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :





Ingredienser:
2000 gram Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
500 gram Sigtemel
100 gram Gær
4 dl. Maltøl 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

1 flaske er 33 cl. eller 3.3 dl.
5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
10 dl. Kærnemælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
2 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
  evt. 2 tsk. madkulør
   


Opskrift:

Kartoflerne vaskes og skrabes. Rives på et råkostjern.

Øl, kærnemælk og vand blandes sammen og lunes til det er håndvarmt (37 grader). Gæren opløses heri. De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes, til den er ensartet. Stilles til hævning på et lunt sted ca. 45 minutter, tildækket.

Dejen slås sammen og deles i 3 lige store dele. Formes til kugler og derefter til aflange brød, som lægges i smurte 2 liters forme. Brødene prikkes med en gaffel. Efterhæver på et lunt sted, tildækket til dejen når op til kanten af formene, ca. 30 minutter.

Brødene pensles med vand. Bages på grillristen i bunden af ovnen ved 180 grader i ca. 1 time og 30 minutter.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (7 stemmer)

Opskriften er vist 31012 gange,
og udskrevet 897 gange.


Energi:
KJ total 39424 (9386 kcal)
KJ pr. Brød 13141 (3128 kcal)
Vægt ialt 4724 gram
Vægt pr. Brød 1574 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 834 KJ (198 kcal)
Protein 5.8 gram
Fedt 1.3 gram
Kulhydrat 43.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Hanne  -  2011-07-06 16:18:09
Hej Grethe ja du kan sagtens bruge alm. øl det gør jeg, jeg bor også hernede og har fundet en mørk øl den gør brødet noget bedre den hedder Negro og er fra Mercadona :).


  -  2010-10-11 15:34:30
kan komme gulerødder i også


[email protected]  -  2009-01-15 17:07:14
Kan man her bruge almindelig øl, da maltøl og hvidtøl ikke findes i Spanien. hvor vi bor Venlig hilsen, Grethe Møller