kartofler skrællede og skåret i 2 cm. stykker750 g. kartofler skrællede og skåret i 2 cm. stykker
3
hakkede skalotteløg3 hakkede skalotteløg
2
spsk.
rødvinseddike2 spsk. rødvinseddike
peber peber
salatblade salatblade
100
g.
baconstrimler skåret i tern100 g. baconstrimler skåret i tern
1
spsk.
hvedemel1 spsk. hvedemel
0.5
tsk.
salt0.5 tsk. salt
1
spsk.
hakket persille1 spsk. hakket persille
Opskrift:
Læg kartoflerne og så meget vand, at de er dækket, i en gryde over kraftig varme, og bring dem i kog.
Skru ned for blusset, læg låg på, og lad kartoflerne simre i 15 minutter, eller indtil de er møre.
Hæld vandet fra.
Rist imens baconstrimlerne på en pande til de er sprøde, 5-10 minutter, under jævnlig omrøring.
Tag dem op med en hulske og læg dem til afdrypning på fedtsugende papir.
Fjern alt fedtet fra panden undtaget 2 spsk.
Tilsæt skalotteløg og mel, svits det i 1-2 minutter, eller indtil blandingen tykner, under hyppig omrøring.
Tilsæt eddike, kartofler, bacon, salt og peber.
Varm det hele igennem.
Tilsæt hakket persille.
Øs omgående salaten over på et fad foret med salatblade.
Opskriften er vist 22320 gange, og udskrevet 689 gange.
Kommentarer
conny - 2010-12-25 23:58:21 Intet med varm kartoffelsalat-retten at gøre, og da slet ikke med rødvinvseddike, eller bacontern, denne ret burde kaldes noget andet.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider