Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Cuvettesteg med flødekartofler

Cuvettesteg med flødekartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksecuvette

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :


Cuvettesteg med flødekartofler, billede 4 Cuvettesteg med flødekartofler, billede 1 Cuvettesteg med flødekartofler, billede 2 Cuvettesteg med flødekartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1250 g.cuvettesteg
 groft salt
 peber
 
 evt.1 lille løg
 evt.1 dl vand
 evt.1 laurbærblad
 
 Flødekartofler:
1200 g.kartofler
5 dl.piskefløde
 salt
 peber
 


Opskrift:

Rids stegen i fedtet, gnid den med salt og peber og læg den i et ovnfast fad. Kom evt. vand, fint hakket løg og krydderier ved og sæt den i en 250 grader C. alm. ovn i ca. 10 minutter.

Sæt evt. et termometer i stegen. Dæmp for varmen til 200 grader C. alm. ovn og lad stegen stå til termomeret viser 55-60 grader C (ca. 40 minutter) for rød.

Lad stegen hvile tildækket i ca. 20 minutter før den skæres i tynde skiver på tværs af kødtrådene.

Kartoflerne skrælles og skæres i skiver og lægges i et ovnfast fad.

Hæld fløden over og krydr med salt og peber.

Sættes i ovnen sammen med cuvetten når temperaturen er sat ned til 200 grader C. alm. ovn, kartoflerne får så lov til at stå i ovnen efter at kødet er taget ud og står og trækker.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (18 stemmer)

Opskriften er vist 164675 gange,
og udskrevet 2881 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Hans Lund  -  2016-04-09 15:03:25
Kartofler løg i små stykker under stegen sammen med lidt fond. Samme fremgangsmåde, sæt stegen til hvile. Kartofler, løg saft og kraft op i en gryde, kog til mørt. Blend, verdens bedste pure....


Debbie  -  2011-01-02 19:21:43
P.S. Jeg lagde nogle fed hvidløg ned ved siden af stegen sammen i stedet for hakket løg og laurbærblad. Desuden tilsætter jeg lidt revet muskatnød til flødekartoflerne :)


Debbie  -  2011-01-02 19:20:08
Mmmm siger jeg bare! Tiderne passede simpelthen bare perfekt!! Første gang jeg skulle lave cuvettesteg, og den lykkedes bare kanon! Det bliver en ret jeg skal lave igen når vi engang får gæster! :)


ramsays pige  -  2010-07-22 22:27:17
prøv at putte bacontern og porre i flødekartoflerne, så er det ikke så kedeligt. og køb færdige poser med kartofler til flødekartofler, gør det 100 gange nemmere


Simon  -  2010-02-18 17:06:57
Kartoflerne skal have en lille time. Tilføj evt. lidt mælk til fløden. Det smager fantastisk med snittede forårsløg blandet i.


  -  2010-01-29 18:43:54
brug evt. halvt fløde, halvt morney sauce. det gir en cremet og mild smag og så lidt hakket hvidløg


laura <3  -  2009-12-11 17:19:16
der står ikke hvor lang tid fløde kartoflerne skal have :(


Nils  -  2009-10-06 18:20:41
Jeg koger kartoffelskiverne i ti minutter før de kommer i oven. Så behøver skiverne ikke at være supertynde for at blive møre. Jeg bruger også løg, hvidløg, lidt muskatnød og salvie evt. sammen med et par tykke skiver kogt flæsk skåret i tern (hvis jeg lige har det fra dagen før=.


  -  2009-06-12 19:27:14
hvor lang tid skal den have hvis den ikke skal være alt for rød??


Anja  -  2008-10-25 11:32:49
Prøv flødekartofler således: Halvt af hver (mornay sauce+fløde) og et hakket løg sammen med krydderier af salt, peber og muskat. Så bliver de ikke så vædede og smager af mere;-)


Stampe  -  2008-02-09 17:44:55
Jeg synes væden i flødekartoflerne er noget vandet