Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Braiseret vildsvineskank med figne-æble sauté

Braiseret vildsvineskank med figne-æble sauté, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Vildsvin - Vildsvineskank

Ukendt oprindelseslandKilde : Lunebjerggård

Indsendt :





Ingredienser:
3 stk.vildsvineskank
 Spæk til "indpakning"
 
 Marinade
2 tsk.hele fennikelfrø ristet på en tør hed pande og derefter knust
 
0.5 tsk.hele sorte peberkorn ristet på en tør hed pande og derefter knust
 
0.5 tsk.stødt jalapeno chili
4 spsk.honning
1 tsk.tøret salvie
2 tsk.Maldon havsalt
3 fedhvidløg knust
 
 Figne-æble sauté
1 spsk.smør
0.5 spsk.fintrevet ingefær
0.5 grøn chili finthakket med kerner
0.5 spsk.Maldon havsalt
3 spsk.mørk farin
200 g.tørrede figner toppen skåret af og halveret
500 g.æbler
2.5 dl.æblecider
1 bdt.forårsløg grofthakket
 


Opskrift:

Bland alle ingredienser til marinaden og gnid skankene grundigt med marinaden.

Vildsvin bliver som regel flået, og det betyder at der ikke er skind på skankene. For at undgå, at de tørrer ud under stegningen, omvikles de derfor med tynde spækskiver, som bindes fast med bomuldssnor.

Læg skankene i en lille bradepande, sæt dem i en 200° varm ovn og bag dem i 2½-3 timer, alt imens den afsmeltede væde løbende overhældes. Efter 1 time hældes 1 l vand i bradepanden.

Når kødet er mørt (konstateres ved at stikke i det med en gaffel.), tages skankene ud af ovnen. hvorefter de trækker i 15 minutter. Pil kødet af knoglen og skær kødet i passende stykker.

Figne-æble sauté: Varm smørret op i en tykbundet gryde og tilsæt ingefær, chili, havsalt, mørk farin og figner. Sautér 5 minutter. Skræl, udhul og skær æblerne i grove stykker, tilsæt dem til gryden og hæld æblecider på. Lad gryden komme i kog og tilsæt forårsløg. Sautér i yderligere 10 minutter.

Server og hæld overskydende sauce (fra sautéen) henover kødet. Server med kogte, pillede kartofler.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (3 stemmer)

Opskriften er vist 13948 gange,
og udskrevet 282 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu