Vildsvinesteg med hybensauce 02

Vildsvinesteg med hybensauce 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Vildsvin - Vildsvinekølle

Ukendt oprindelseslandKilde : Tviskloster

Indsendt :      Red :
Vildsvinesteg med hybensauce 02, billede 4 Vildsvinesteg med hybensauce 02, billede 1 Vildsvinesteg med hybensauce 02, billede 2 Vildsvinesteg med hybensauce 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.vildsvinekølle
 
 Marinade:
5 dl.kærnemælk
6 enebær
2 peberkorn
1 laurbærblad
1 citron saft heraf
1.25 dl.rødvin
 
 Stegning:
 salt
 peber
40 g.svinefedt
2.5 dl.svinebouillon
2.5 dl.rødvin
 
 Sauce:
20 g.smør
20 g.maizenamel
50 g.hybenmos
1 spsk.citronsaft
 salt
 peber
1 dl.creme fraiche
 persille
 
Opskrift:
Befri kødet for sener og fedt.

Rør en marinade af kærnemælk, enebær, peberkorn, laurbærblade, citronsaft og rødvin. Læg kødet heri og lad det trække tildækket, i 2-3 dage (køligt).

Tag kødet op. Tør det grundigt af og gnid det med salt og peber. Brun stegen i svinefedt på alle sider i en stegegryde. Hæld rødvin og bouillon over og lad det stege 1 time og 30 min.

Mel og smør bages sammen i en lille gryde. Si stegeskyen og pisk 5 dl. i afbagningen. Lad det snurre ca. 5 min.

Smag saucen til med hybenmos, citronsaft, salt og peber. Rør creme fraiche i lige inden serveringen.

Vildsvinestegen serveres med hvide kartofler og rødkål samt hybensauce for sig.





karakterer:
Opskriften er vist 17233 gange,
og udskrevet 258 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-12-05 20:57:43
I stedet for hybenmos brugte vi 2 spsk. hybenmarmelade