Albansk lammelever

Albansk lammelever, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammelever

Oprindelsesland : Albanien

AlbanienKilde : Per K.

Indsendt :      Red:

Albansk lammelever, billede 4 Albansk lammelever, billede 1 Albansk lammelever, billede 2 Albansk lammelever, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.kartofler
2 dl.olie
 
600 g.lammelever
1 dl.hvedemel
1 tsk.rosenpeber, hele
1 tsk.Koriander, hele
1 tsk.bagepulver
1 tsk.Salt
 
1 bdt.persille, frisk
1 rødløg
1 tsk.salt
1 tsk.sumak
 
Opskrift:
Kartoflerne skrælles og skæres i 1½x1½ cm. tern.

Lammeleveren renses og skæres også i 1½x1½ cm. Rosenpeber, koriander knuses med saltet og blandes så med bagepulveret i melet.
Vend leverstykkerne i melblandingen.

Kartofler steges møre i olien og tages af.

Leverstykkerne rystes fri for det værste mel og steges så hurtigt i den overskydende olie, knap 5 minutter. Tilsæt evt. mere olie.

Løg pilles og skæres i skiver som kvarter Persillen vaskes, slynges tør og hakkes godt. Begge dele røres godt sammen i en skål med salt og sumak.


karakterer:
Opskriften er vist 34635 gange,
og udskrevet 744 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (138 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Nanna   -  2018-09-21 19:33:41
Super nemt og velsmagende

KMNissen  -  2015-11-17 19:17:54
Smager helt fantastisk.

Niels Uni  -  2013-10-15 23:21:22
Det faldt virkelig ikke i min smag, alt for meget løg, det overdøver fuldstændig smagen af lever. Det ville værer markant bedre, hvis løgen var puttet på panden før leveren, og stegt blød, så kunne man have tilsat salt og peber og efter, at leveren var stegt, kunne man blande persillen i.

madelskeren  -  2011-07-29 22:44:29
det er simpelthen noget af det bedste i verden! elsker lever. især på denne måde. rå lever er også noget jeg varmt kan anbefale. mmmh. lige noget der går direkte i maven på en. læk -læk - lækkert

Reshat D.  -  2010-03-09 11:34:14
Ja det er virkelig noget der virkelig minder sig om sit eget hjemland.

Susanne  -  2009-11-18 20:01:57
Denne opskrift er skøn-- hvis man også lægger groft hakket rød peber på panden sammen med persille og løg ,når leveren er færdigstegt går det hele op i en højere enhed. uhmmmmmmmmmm ps. steg i 5min. men ikke for høj varme.

oscar  -  2009-03-01 19:45:42
hvis man steger en centimeter tykke lammeleverskiver mere end tre minutter ialt, bliver de knastørre og uinteressante

helle  -  0000-00-00 00:00:00
det lyder rigtig lækkert... vil prøve med kalvelever..... og så servere for min albanske ven.... tak for opskriften...

Reshat  -  0000-00-00 00:00:00
Det er det beste der nogensinde er blevet lavet.