Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Vildsvinefilet med glaserede kastanjer i kartoffelpuré

Vildsvinefilet med glaserede kastanjer i kartoffelpuré, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Vildsvin - Vildsvineryg

Ukendt oprindelseslandKilde : Tviskloster

Indsendt :




Ingredienser:
800-1000 g.vildsvinefilet u. ben
300 g.kartofler
250 g.kastanjer u. skal
3 dl.bouillon/fond
2 æbler halverede og u. kernehuse
 Sukker
 Citron
 Tyttebær eller rønnebær
 Honning
2 æg
 Smør
 Salt
 peber
 Fond
 
 Urter til fond:
0.5 gulerod
1 lille porre
0.5 persillerod
 


Opskrift:

Hvis fileten ikke er skåret fra rygstykket, gøres det først. Hug benet i passende stykker og brun det i gryden. Kom vand på sammen med de snittede, rengjorte urter. Lad det koge op og fjern evt. skum. Koges ind til en kraftig fond.

Skær den afpudsede vildsvinefilet i ca. 24 skiver, som drysses med salt/peber og steges gyldenbrune på en pande i lidt smør - ca. 1 minut på hver side. Skiverne stilles derefter til afkøling.

Skæl kartoflerne og kog dem møre i usaltet vand. Efter kogning dampes kartoflerne fri for væde, moses til fin puré og røres med 2 æggeblommer og lidt smør. Det hele smages til med salt, peber og evt. lidt reven muskatnød og sættes til afkøling.

De rengjorte kastanjer sættes over i en gryde med lidt smør, 1 tsk. salt og ½ tsk. sukker. Lad det hele riste let. Kom en god bouillon/fond over og lad kastanjerne koge møre under låg. Når kastanjerne er færdige, koges skyen i gryden ind, til den er tyk som sirup. Kastanjerne vendes heri. Smages evt. igen til med salt og sukker.

Med en sprøjtepose m. "stjernetud" sprøjtes kartoffelpureen rundt på kanten af de afkølede stykker vildsvinefilet, som bages i ovn ved 225° i 15-20 min.

De halve æbler pocheres i vand tilsat lidt sukker og saften fra ½ citron. Når æblerne er møre, tages de op. Tyttebær eller rønnebær vendes i lun honning og fyldes i de halve æbler.

Anret de glaserede kastanjer på et fad med vildsvinefileterne og de halve æbler. Den godt indkogte fond smages til med salt og peber og serveres som sauce.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)

Opskriften er vist 11572 gange,
og udskrevet 253 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu