Ovnstegt vildsvinesteg

Ovnstegt vildsvinesteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Vildsvin - Vildsvineryg

Ukendt oprindelseslandKilde : Lunebjerggård

Indsendt :     

Ingredienser:
2000 g.vildsvineryg
1 fedhvidløg
 salt
1 tsk.stødt kommen
 friskkværnet sort peber
1 gulerod
1 persillerod
125 g.knoldselleri
2 løg
30 g.klaret smør
0.5 tsk.stødt allehånde
8 enebær
2.5 dl.kraftig rødvin
5 dl.mørk vildtfond
1 spsk.hvedemel
4 spsk.tør sherry
2 dl.fløde
1 spsk.friskhakket persille
 
Opskrift:
Vildsvineryggen skylles, duppes tør og fedtlaget skæres i ruder. Hvidløget pilles, knuses med salt og blandes med kommen og peber. Vildsvineryggen gnides med krydderblandingen.

Guleroden, persilleroden og sellerien skrælles, løgene pilles og alt skæres i tern. Det klarede smør opvarmes i en stegegryde. Vildsvineryggen brunes deri på fedtsiden. Ovnen forvarmes til 200°. Ryggen vendes, grønsagerne lægges ved siden af, og den steger videre i ca. 5 minutter.

Krydderierne tilsættes. Den åbne stegegryde sættes ind midt i ovnen ved ca. 160°. Efter 30 minutter hældes vinen i gryden og efter yderligere 30 minutter hældes også fonden ved. Kødet simrer yderligere 30 minutter under låg.

Vildsvineryggen stilles varmt. Stegefonden sies. Melet røre op med sherry, og fonden jævnes med blandingen. Simrer ca. 10 minutter under omrøring. Saucen gøres ekstra lækker med fløden, smages til med salt og peber og drysses med persille





karakterer:
Opskriften er vist 35363 gange,
og udskrevet 1122 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu