Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Vildsvinesteg med hybensauce

Vildsvinesteg med hybensauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Vildsvin - Vildsvinekølle

Ukendt oprindelseslandKilde : Tviskloster

Indsendt :


Vildsvinesteg med hybensauce, billede 4 Vildsvinesteg med hybensauce, billede 1 Vildsvinesteg med hybensauce, billede 2 Vildsvinesteg med hybensauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.kød fra vildsvinekølle (u. ben)
40 g.svinefedt
2.5 dl.bouillon eller fond
2.5 dl.rødvin
 
 Marinade:
5 dl.kærnemælk
6 enebær
2 peberkorn
1 laurbærblad
 saft fra 1 citron
1.25 dl.rødvin
 
 Sauce:
20 g.smør/margarine
20 g.maizenamel
50 g.hybenmos
1 spsk.citronsaft
 salt
 peber
1 dl.creme fraiche
 persille
 


Opskrift:

Befri kødet for sener og fedt. Rør en marinade af kærnemælk, enebær, peberkorn, laurbærblade, citronsaft og rødvin. Læg kødet i marinaden og lad det trække tildækket i køleskab i 2-3 dage.

Tag kødet op. Tør det grundigt af og gnid det med salt og peber. Brun stegen i svinefedt på alle sider i en stegegryde. Hæld rødvin og bouillon over og lad det stege ca. 1½ time.

Mel og smør bages sammen i en lille gryde. Si stegeskyen og pisk 5 dl i afbagningen. Lad det snurre i gryden i 5 minutter. Smag saucen til med hybenmos, citronsaft, salt og peber. Rør creme fraiche og lidt hakket persille i lige inden serveringen.

Vildsvinestegen serveres med hvide kartofler og rødkål samt hybensaucen for sig.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 16039 gange,
og udskrevet 212 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  2009-12-05 20:57:10
I stedet for hybenmos brugte vi 2 spsk. hybenmarmelade.