Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Irsk stuvning med kål

Irsk stuvning med kål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammehals

Oprindelsesland : Irland

IrlandIndsendt :

Irsk stuvning med kål, billede 4 Irsk stuvning med kål, billede 1 Irsk stuvning med kål, billede 2 Irsk stuvning med kål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Lammekød i tern Til lammekød i tern kan bruges kød fra hals, bov eller kølle.
6 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
1000 gram Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
3 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
300 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 tsk. Kommen, frø 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 45 gram
1 laurbærblade
   
0.5 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   


Opskrift:

Lammekødet lægges i en gryde og koges ca. 30 minutter.

Rens grønsagerne. Hvidkålen skæres i store tern, løget skæres i tern, gulerødder og kartofler skæres i skiver. Læg grønsagerne i en gryde. Drys med krydderier. Lammekød og vand hældes over og det bringes atter i kog.

Kog retten under låg i 60 minutter uden at røre rundt, det må ikke koge tørt.

Smag den til og drys med hakket persille.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (51 stemmer)

Opskriften er vist 175095 gange,
og udskrevet 3919 gange.


Energi:
KJ total 7884 (1877 kcal)
KJ pr. Pers. 1971 (469 kcal)
Vægt ialt 3106 gram
Vægt pr. Pers. 776 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 253 KJ (60 kcal)
Protein 3.9 gram
Fedt 2.5 gram
Kulhydrat 6.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Peder  -  2016-10-04 11:52:29
Sådan skal irsk stuvning smage. Der skal lammekød i denne ret.


Kjell  -  2016-09-17 15:43:30
Tordis, hvis du fortsatt ikke har funnet et norsk navn , så kan jeg hjelpe deg. Det er karve


  -  2012-08-01 21:54:40
Kommen er de frø, der er i kommenost, og frøenne i sig selv smager rigtig goddt på f.eks. råstegte kartofler!Er der nogen, der ved, hvor det er kommen fra? ( Jysk vits)


Jørgen Søgaard  -  2011-02-12 10:39:08
Hvis der skal øl i og til, skal det være guines. Porrer er også ok, kommes i til sidst, kort mørningstid


Claus Rister  -  2010-02-16 17:56:43
Oups! Den skal måske bare drikkes til, af et stort fadølsglas, mens man ser fodbold på storskærm :o)


Claus Rister  -  2010-02-12 17:09:44
Hvornår skal porteren i?


  -  2010-02-11 21:02:01
Er retten fryseegnet ?


per hougård  -  2009-10-05 14:04:50
der mangler en porter


Patrick  -  2008-03-21 04:58:09
jeg plejer at komme lidt sukker og kulør i, så det bliver brunkål. også bruger jeg røget bacon på 900G


mai-britt  -  2008-01-20 10:39:32
jeg har tænkt mig at lave små frikadeller, ligesom færdigretten fra dåse,som jeg finder smager ganske udemærket men bliver for dyrt, så er der nogen der har prøvet det????


Inge, DK  -  2007-01-23 16:53:27
Kommen hedder caraway seeds på engelsk og Kümmel på tysk


Inge, DK  -  2007-01-23 16:51:57
kommen hedder vist karve på norsk


Mette  -  2007-01-23 13:10:43
Tordis: kommen er et krydderi, kan findes på krydderihylden i supermarkedet!


Tordis, Norge  -  2007-01-22 12:54:48
Kommen, hva er det??


Erik  -  2007-01-21 23:48:52
Til Per. Jeg tror også det er dét der menes med lammebouillon, altså at det er vandet fra kødet der skal bruges


Per  -  0000-00-00 00:00:00
Mener at vandet som kødet koger i skal med over sammen med kødet


  -  0000-00-00 00:00:00
man kan bruge svinekød istedet for lam, hvis man ikke kan lide lam