Brun roux

Brun roux, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SaucerRet : Saucer - Diverse Varme Saucer / Sovser

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Smør

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Ingredienser:
250 g.afklaret smør
300 g.sigtet hvedemel
 
Opskrift:
Kogetiden kan ikke angives, da den er afhængig af den varmemængde der anvendes. Men en langsom kogning er bedst, da man dermed undgår at proteinerne i melet bliver hårde, og dermed ødelægger saucens bindekraft.

På grund af den lange kogetid, anbefales det at lave brun roux i forvejen og opbevare den i køleskab eller fryser i afmålte portioner.

Det er vigtigt at bruge afklaret smør, da det ostestof der altid er tilbage i smørret er til skade for kogningen af roux´en.

Kogningen sker ved, at man tilsætter melet det afklaret smør og koger det langsomt under meget svag varme. Roux´en er færdig, når den har en nøddebrun farve og er fuldstændig jævn uden at være grumset. Det smør, som udskiller sig fra roux´en, når den har stået lidt, kan hældes fra og bruges igen.


karakterer:
Opskriften er vist 16359 gange,
og udskrevet 119 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Kitkat  -  0000-00-00 00:00:00
Man skal tilsætte 5 dl bouillon for at det bliver en sovs, en roux er bare en dels af sovsen! Det er en velouté, hvis den skal være lækrere tilsættes tomatpuré eller citronsaft/persille eller appelsinsaft. Det er altså en grundsovs som kan blive til hvad som helst!