Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Ribsguf

Ribsguf, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Bær - Ribs

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Ribsguf, billede 4 Ribsguf, billede 1 Ribsguf, billede 2 Ribsguf, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Ribs, friske 1 dl. ribbede ribs vejer ca. 70 gram.
   
4 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
2 spsk. Grenadine 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 21 gram
1 dl. 140 gram
   
500 gram Mascarpone Mascarpone er en mild, cremet friskost lavet af creme fraiche og fløde, har konsistens som creme fraiche 38%
2 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 Savoiardi (Ladyfingers) En pakke Savoiardi indeholder gerne 200 g. og 24 stk
Et stk vejer 8.3 gram
   
  Pynt:
Ribs, friske 1 dl. ribbede ribs vejer ca. 70 gram.
Mynte, frisk
   


Opskrift:

Pisk fløden stiv sammen med sukker og vanillesukker. Blend ribsene og rør dem i fløden.

Udblød husblads i koldt vand i 5 min. Varn grenadinen op og smelt husbladsen. Når væsken er afkølet en smule blandes den i ribs-fløde-massen.

Tilsæt mascarpone og rør blandingen glat.

Fordel et lag i bunden af en rektangulær form med høje kanter. Læg et lag Ladyfingers ovenpå massen. Fortsæt med at veksle mellem ribs-fløde-masse og Ladyfingers.

Lad formen stå overdækket i køleskabet i nogle timer, gerne natten over, før servering.

Pynt med ribs inden servering.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (4 stemmer)

Opskriften er vist 50924 gange,
og udskrevet 820 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Grete  -  2012-06-16 16:46:50
Den er supernem og god. Ribs er ikke altid så nemme at komme af med. Dog vi jeg sige, at mængden er til 10 personer!!


Sanne  -  2010-08-12 09:25:11
Kan man bruge frosne ribs?


mona  -  2009-07-25 09:41:13
denne dessert har jeg lige serveret for mine fødselsdagsgæster og den er absolut til ug+ og ikke særlig besværlig at lave