Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Grønkålssuppe 02

Grønkålssuppe 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Kål - Grønkål

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Famm. Vendt

Indsendt :




Ingredienser:
12 flæskeben (nøgleben skinkeben små ribben)
1 porrervisk
 svinebouillon
2 dl.valsede byggryn
10 kartofler
8-10 porre
1 dyb tallerkenfuld hakket grønkål
 


Opskrift:

Benene saltes godt aftenen før og skylles grundigt i ca. 3 hold vand. Tildækkes med vand og koges i 1½-2h. Når vandet koger skummes og porrervisken og bouillon tilsættes. Byggryn skal koge med de sidste 45 minutter.

Benene tages op og tildækkes så de holder varmen. Kartoflerne (skrællet og skåret i kvarte) tilsættes og koger med i ca. 15-20 min. - tilsæt evt. salt. Porrerringe tilsættes ca. 10 min før kartoflerne er færdige. Til sidst tilsættes den hakkede grønkål som skal koge ca. 1-2 minutter.

Suppen serveres sammen med benene og evt. rugbrød. Der serveres isvand og evt. snaps til.

Tips:

Mange ødelægger grønkålens fine smag med dominerende grønsager som f.eks. gulerødder (der har en kedelig sødlig smag) eller selleri. Portugiserne har en beslægtet ret, "Caldo Verde", som også kan anbefales.




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Grønkålssuppe



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (5 stemmer)

Opskriften er vist 33508 gange,
og udskrevet 522 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2013-01-15 11:25:56
må man opvarme grønkålssuppe


Georg  -  2008-11-22 14:18:06
Byggryn er gryn af kornsorten byg, det vil sige groft formalet eller valset byg. Byg er den konsort, som man bruger til at lave malt og øl af.


Per  -  2008-11-01 07:31:32
Porrevisk er poretoppene som du binder sammen med en snor og som koger med men kasseres inden servering


ellen lohmeier  -  2008-10-14 14:22:31
Jag undrar vad porrevisk är för något och vad är byggryn. JAg ville så gärna försöka grönkålsopa som min mormor alltid bjöd på. Jag har mina rötter i Århus i Danmark.