Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Sommerbuk med kirsebærsauce,

Sommerbuk med kirsebærsauce,, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Sommerbuk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
5-600 g.filet eller lårtunge
100 g.kirsebær
500 g.små nye kartofler
1 sommerkål (spidskål)
1 dl.friskbælgede ærter
 frisk timian
2 dl.kirsebæreddike
3 dl.fløde
150 g.smør
3-4 dl.vildt eller kalvefond
 


Opskrift:

Kartoflerne vaskes, koges 10 minutter, skylles i koldt vand og pilles. Kommes i små ildfaste kokotter (souffleskåle) drysses med friske timianblade, salt og peber, dækkes halvt med fløde. Bages i 150 grader C varm ovn i en time.

Sommerkålen snittes groft, blancheres i saltet vand og skylles i koldt vand.

Kødet skæres forsigtigt fri for sener, brunes på en meget varm pande i lidt olie og krydres med salt og peber, evt. lidt timian. Kommes i ovn ved 150 grader C i 10-12 minutter hvorefter det tages ud, pakkes i folie og trækker. Gerne op til 30 minutter.

Kirsebær udstenes og halveres. Kirsebæreddike koges ind til det kvarte og tilsættes fonden, der koges ind til det halve.

Kålen sauteres i lidt smør, smages til med salt og peber og drysses med ærterne.

Kirsebær kommes i saucen som koger forsigtigt i et minut og piskes med 100 g. smør.

Kålen lægges på tallerken og kødet skæres i fine skiver og lægges oven på det. Der hældes et par skefulde sauce omkring og kartoflerne serveres i den varme skål på en kompottallerken.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 8235 gange,
og udskrevet 125 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu