Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Ryg af sommerbuk

Ryg af sommerbuk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Sommerbuk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
350 g.ryg med ribben og rygben af sommerbuk
 
 knust enebær
 frisk timian
150 g.små nye vaskede kartofler
2 skalotteløg
2 dl.kraftig hønsebouillion
1 spsk.grønne peberkorn
1 spsk.dijonsennep
4 stilkepersille
0.5 citron
1 dl.fløde
 lidthvidvin
2 rabarber
0.25 stor rød chili
2 spsk.balsamico eddike
2 spsk.brun farin
1 æble
4 små gulerødder med top
2 forårsløg
2 stilkefrisk dild
1 spsk.creme fraiche 38%
 lidtsmør
 


Opskrift:

Kartofler sættes over i kogende vand med lidt salt. Rygbenet saves af og ribben pudses af. Kødet pareres af og brunes på hed pande, krydres med salt, peber, enebær og timian. Steges færdigt i ovn ved 200 c. ca. 13 min og lad trække inden servering.

Skalotteløg hakkes og sauteres i lidt smør. Tilsæt lidt vin og lad koge op, tilsæt hønsebouillion og lad saucen småsimre. Rabarber soigneres og skæres i små stykker. Chili hakkes fint. Æblet skæres i små stykker. Balsamico og brun farin koges op i gryde. Tilsæt rabarber, æbler og chili og lad chutneyen koge/simre til fast tyk konsistens. Gulerødder skrælles og forårsløg soigneres og koges i lidt vand med salt til de er næsten møre. Saucen tilsættes lidt fløde og koges op, smages til med hakket persille, knuste peberkorn, lidt dijonsennep og citronsaft, salt og peber. Kartoflerne sigtes og svinges i en lun gryde med creme fraiche, hakket dild og lidt smør og salt/peber.

Anretning:
Forårsløgene snoes som lille rundkreds. Heri kommes rabarberchutney. Ovenpå kommes kødet, der skæres op i ca. 3 stykker. Omkring stilles gulerødder, kartofler lægges omkring og sidst maskeres med lidt sauce.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 12425 gange,
og udskrevet 275 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Søren Møller Jensen  -  2008-07-19 15:34:42
En fantastisk lækker måde at lave dyreryg på. Rabarberchutney'en er et kanon tilbehør.