Blinis (pandekager) med stenbiderrogn
Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Stenbiderrogn - Stenbidderrogn Oprindelsesland : Rusland Indsendt : Red: |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Begynd med at lune mælken, Hæld lidt af den i en skål og rør gæren ud heri.
Tilsæt melet - begge slags - æggeblommee og resten af mælken. Pisk det til en glat, tyktflydende dej og smag til med creme fraîche.
Lad dejen hæve et par timer.
Pisk æggehviden stiv. Vend den forsigtigt dejen straks før bagningen skal begynde. 2-3 spk dej hældes på panden (der kan være 3-4 blinier på en pande) bag dem i rigeligt smør. Server straks. Anretning: Blinier serveres med stenbiderrogn, hakket løg, og en klat cremefraiche. Det er en stor delikatesse og en rigtig forårsbebuder. |
|
Opskriften er vist 276873 gange,
og udskrevet 5587 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (81 stemmer) |
|
Kommentarer Karin - 2018-10-08 21:24:55 Hmm! Serveres med det samme - kan man ikke lave selve blinis'erne på forhånd og så pynte det kort før gæsterne kommer? Jeanette - 2014-01-09 12:14:13 Kan man lave dejen aften inden man skal bruge den? Rusland - 2013-06-04 09:23:47 Vi tror de smager meget godt har ikke smagt dem endnu. Vi har nemlig projekt og har om Ruslands madkultur:-) Men de smager sikkert godt...!!!! - 2010-12-30 14:58:18 Hej Max Tror du man kan bruge noget andet end boghvedemel feks grahamsmel da jeg næsten ikke orker at skulle i byen igen juliane - 2010-12-12 12:20:48 den ser rigtig lækker ud og jeg tror den smager godt jeg har tænkt mig at savere til forret nytårsaften (: hilsen juliane Caroline Nørring - 2010-03-20 18:57:17 NAM! :P det smagte bare godt! blinis lover - 2009-10-07 18:39:05 de smager bare rigtig godt. Ruslan kære Rusland jeg elsker dig, og til dig der ude i de små hippi hjem, spis en masse blinis og bliv glad. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne