Blinis (pandekager) med stenbiderrogn

Blinis (pandekager) med stenbiderrogn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Stenbiderrogn - Stenbidderrogn

Oprindelsesland : Rusland

RuslandIndsendt :      Red:

Blinis (pandekager) med stenbiderrogn, billede 4 Blinis (pandekager) med stenbiderrogn, billede 1 Blinis (pandekager) med stenbiderrogn, billede 2 Blinis (pandekager) med stenbiderrogn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 dl. Boghvedemel
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
10 gram Gær, frisk
1 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
1 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
2 spsk. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Stegning:
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Begynd med at lune mælken, Hæld lidt af den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt melet - begge slags - æggeblommee og resten af mælken. Pisk det til en glat, tyktflydende dej og smag til med creme fraîche. Lad dejen hæve et par timer.

Pisk æggehviden stiv. Vend den forsigtigt dejen straks før bagningen skal begynde.

2-3 spk dej hældes på panden (der kan være 3-4 blinier på en pande) bag dem i rigeligt smør. Server straks.


Anretning:
Blinier serveres med stenbiderrogn, hakket løg, og en klat cremefraiche. Det er en stor delikatesse og en rigtig forårsbebuder.


karakterer:
Opskriften er vist 276873 gange,
og udskrevet 5587 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (81 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 2162 (514 kcal)
KJ pr. Pers. 540 (128 kcal)
Vægt ialt 347 gram
Vægt pr. Pers. 86 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 623 KJ (148 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 6.8 gram
Kulhydrat 16.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Karin  -  2018-10-08 21:24:55
Hmm! Serveres med det samme - kan man ikke lave selve blinis'erne på forhånd og så pynte det kort før gæsterne kommer?

Jeanette  -  2014-01-09 12:14:13
Kan man lave dejen aften inden man skal bruge den?

Rusland  -  2013-06-04 09:23:47
Vi tror de smager meget godt har ikke smagt dem endnu. Vi har nemlig projekt og har om Ruslands madkultur:-) Men de smager sikkert godt...!!!!

  -  2010-12-30 14:58:18
Hej Max Tror du man kan bruge noget andet end boghvedemel feks grahamsmel da jeg næsten ikke orker at skulle i byen igen

juliane  -  2010-12-12 12:20:48
den ser rigtig lækker ud og jeg tror den smager godt jeg har tænkt mig at savere til forret nytårsaften (: hilsen juliane

Caroline Nørring  -  2010-03-20 18:57:17
NAM! :P det smagte bare godt!

blinis lover  -  2009-10-07 18:39:05
de smager bare rigtig godt. Ruslan kære Rusland jeg elsker dig, og til dig der ude i de små hippi hjem, spis en masse blinis og bliv glad.