Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Blinis (pandekager)

Blinis (pandekager), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Mel - Boghvedemel

Oprindelsesland : Rusland

RuslandIndsendt :


Blinis (pandekager), billede 4 Blinis (pandekager), billede 1 Blinis (pandekager), billede 2 Blinis (pandekager), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 dl. Boghvedemel
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
10 gram Gær
1 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
1 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
2 spsk. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Stegning:
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   


Opskrift:

Begynd med at lune mælken, Hæld lidt af den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt melet - begge slags - æggeblommee og resten af mælken. Pisk det til en glat, tyktflydende dej og smag til med creme fraîche. Lad dejen hæve et par timer.

Pisk æggehviden stiv. Vend den forsigtigt dejen straks før bagningen skal begynde.

2-3 spk dej hældes på panden (der kan være 3-4 blinier på en pande) bag dem i rigeligt smør. Server straks.


Anretning:
Blinier serveret med hakket løg, creme fraîche og kaviar eller stenbidderrogn, er en stor delikatesse.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (80 stemmer)

Opskriften er vist 239476 gange,
og udskrevet 5120 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Karin  -  2018-10-08 21:24:55
Hmm! Serveres med det samme - kan man ikke lave selve blinis'erne på forhånd og så pynte det kort før gæsterne kommer?


Jeanette  -  2014-01-09 12:14:13
Kan man lave dejen aften inden man skal bruge den?


Rusland  -  2013-06-04 09:23:47
Vi tror de smager meget godt har ikke smagt dem endnu. Vi har nemlig projekt og har om Ruslands madkultur:-) Men de smager sikkert godt...!!!!


  -  2010-12-30 14:58:18
Hej Max Tror du man kan bruge noget andet end boghvedemel feks grahamsmel da jeg næsten ikke orker at skulle i byen igen


juliane  -  2010-12-12 12:20:48
den ser rigtig lækker ud og jeg tror den smager godt jeg har tænkt mig at savere til forret nytårsaften (: hilsen juliane


Caroline Nørring  -  2010-03-20 18:57:17
NAM! :P det smagte bare godt!


blinis lover  -  2009-10-07 18:39:05
de smager bare rigtig godt. Ruslan kære Rusland jeg elsker dig, og til dig der ude i de små hippi hjem, spis en masse blinis og bliv glad.