Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Barbecuelaks med lun kartoffelsalat

Barbecuelaks med lun kartoffelsalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Line

Indsendt :


Barbecuelaks med lun kartoffelsalat, billede 4 Barbecuelaks med lun kartoffelsalat, billede 1 Barbecuelaks med lun kartoffelsalat, billede 2 Barbecuelaks med lun kartoffelsalat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
150 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
   
  Marinade:
1.5 spsk. Soja sauce 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Hvidvinseddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Paprika
1 spsk. Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
2 spsk. Worcestershiresauce
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Lun kartoffelsalat:
1000 gram Små kartofler pillet vægt
200 gram Rødløg 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
200 gram Agurk 1 mellem agurk vejer ca. 300 gram.
1 bdt. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
Timian, tørret
   
  Dressing:
2 spsk. Hvidvinseddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   


Opskrift:

Kog alle dele til marinaden sammen i en lille gryde, og lad det blive koldt.
Rist baconen sprød, og læg det på køkkenrulle.
Læg laksestykkerne i et smurt ovnfast fad med lidt afstand imellem. Fordel marinaden på stykkerne.

Bag først fisken, lige inden den skal spises, og gør imens kartoffelsalaten klar.

Varm ovnen op til 220 grader C. alm. ovn. Stil fadet midt i ovnen i 10-12 min, til laksen føles lidt fast. Læg fisken på tallerkener, og drys med bacon.

Lun kartoffelsalat:
Kog kartoflerne møre med på. Rødløg hakkes, agurken skæres i små tern, krydderurterne hakkes fint. Pisk dressingen sammen. Vend de lune kartofler i dressingen, og lad dem trække lidt.
Bland de øvrige ting i salaten.

Tips:

Lav eventuelt en salat ved siden af med tomater skåret i skiver med feta og ruccola.

I stedet for de 150 g laksefiler, kan man købe en stor lakse filet og lave små lakse filet ud af den, det er billigere.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (70 stemmer)

Opskriften er vist 87376 gange,
og udskrevet 3692 gange.


Energi:
KJ total 12948 (3082 kcal)
KJ pr. Pers. 3237 (770 kcal)
Vægt ialt 2532 gram
Vægt pr. Pers. 633 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 511 KJ (121 kcal)
Protein 8.3 gram
Fedt 6.0 gram
Kulhydrat 9.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Janne   -  2015-07-09 11:49:56
Vi har med stor fornøjelse brugt denne opskrift, siden vi så den første gang sidste sommer. Nogle gange laver vi kartoffelsalaten uden dressing, men bare med krydderurterne, rødløg og en klat hvidløgssmør. Tak for inspiration 😊


NHHK  -  2013-11-20 03:17:05
jeg syntes nu ikke at Bacon passer sammen med Laks,


Cille  -  2010-04-26 12:55:41
Smager ganske enkelt fantistisk! Min ynglings opskrift på laks!


Rasmus  -  2010-01-23 11:34:18
Hvis man ikke syntes de forskellige ting passer sammen, så brug dem hver for sig. Jeg syntes f.eks. at kartoffelsalaten lyder rigtig lækker. Så dem har jeg da tænkt mig at lave.


Kirsten  -  2009-10-24 13:28:59
ja, Helle har da fuldkommen ret .... kom dog med forslag hvis du har fundet ud af noget bedre , det brok er da så nemt at komme med


helle jensen  -  2009-02-18 13:49:29
Jeg synes det er en dejlig anderledes middag. Jeg vil gi' retten 8. Jeg bliver nogen gange lidt irreteret over andre brugeres kommentarer. kom evt. med en IDE til en ændring, hvis du ikke bruger opskriften som den er. MEN LAD VÆRE MED AT VÆRE SÅ KRITISK. DET ER IKKE KUN "DINE" IDEER DER ER DE RIGTIGE....!! Det er slet ikke her det er værst... syns bare det er for meget nu.....!!! Mange hilsner Helle


Marlene  -  2008-06-02 11:29:01
En virkelig lækker sommerret... har lavet den med stor fornøjesle for mine gæster :-)


  -  2007-05-13 18:11:59
Det er smager ikke somd et skal med hvidvinseddike i, brug olivenolie!


Mette  -  0000-00-00 00:00:00
Lækker og frisk ret - skal helt klart prøves på bålet til sommer


Per  -  0000-00-00 00:00:00
Smager lidt af sommer, dejligt.


Irene  -  0000-00-00 00:00:00
Er dejlig fornyelse bør ,gentages.


anniep  -  0000-00-00 00:00:00
dressing til kartoffelsalat og dressing til laks passer ikke sammen


  -  0000-00-00 00:00:00
Hvilken slags laks?