Vinhandlerens gedekoteletter

Vinhandlerens gedekoteletter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Gedekød - Gedekoteletter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4 gedekoteletter
1 fl.rødvin eller Gedevinen
 Timian
200 g.skalotteløg
 Smør
1 spsk.hvedemel
0.5 dl.fløde
1  knoldselleri
 Mælk
 Raps
 dild
 salt
 peber
 
Opskrift:
Koteletterne lægges i et fad og tilsættes 1/2 flaske rødvin med knuste peberkorn og timian. Koteletterne trækker et par timer, for at vinen trænger ind i kødet.

Skalotteløg hakkes og brunes i smør. Derefter blendes de med mel og fløde. Kog knoldselleri i vand og mælk og lad det dryppe af. Del sellerien i 4 dele og halver dem. Selleriene ristes på en pande.

Vend koteletterne i raps tilsat salt og peber. Steg dem ca. 3 minutter på hver side. Koteletterne anrettes på hvert sit stykke selleri. De blendede skatteløg hældes over koteletterne og pyntes med dild.

Kog panden af med rødvin og server dette som sauce.





karakterer:
Opskriften er vist 9025 gange,
og udskrevet 193 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-01-06 16:00:41
Forunderligt, at 'vinhandleren' ikke ved at 'raps' er noget bonden dyrker på sin mark, til gul glæde for ham selv og for forbipasserende og rapsolien, især; "RASP" derimod er raspet/knust lyst brød til brug for panering, og fyld i hakket kød, fars og mors glæde. Jeg prøver opskriften alligevel - og håber at sandheden skal findes hos børn og 'ordblinde'; Den lyder meget fornuftig.