Kaliffens kylling

Kaliffens kylling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Poulard

Oprindelsesland : Orienten

OrientenIndsendt af : Ulla

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
1 (optøet)poulard på ca. 2 kg
1 tsk.salt
2 spsk.blødgjort smør
 
 Agurkesalat:
1 løg
1 fedhvidløg
1 lille rød el. grøn peber
1 spsk.smør
2 tsk.stødt eller frisk reven ingefær
1 tsk.salt
 peber
1 lille A38
1 salatagurk
 
 Fars:
1 kyllingelever
3 spsk.mandler eller ”helst” pinjekerner
3 spsk.smør
1 løg
2 spsk.rosiner
1 tsk.salt
1 tsk.kardemomme
2 dl.ris
3 dl.vand
 
Opskrift:
Salaten:
Pil løg og hvidløg og fjern frø og frøstol omhyggeligt fra peberfrugten. Hak alt fint og lad det mørne i smørret i en tykbundet gryde uden låg. Det tager ca. 5 min. Pas på, blandingen må ikke brune. Lad blandingen svale af og rør så ingefæren, salt, peber og yoghurt i. Skræl agurken, flæk den skrab kernerne ud, skær den i terninger og vend dem i dressingen. Smag salaten til og stil den koldt i 1-2 timer.

Farsen:
Hak leveren groft. Smut mandlerne og hak også dem groft (pinjekerner skal hverken smuttes eller hakkes) Smelt 1 spsk. smør i en tykbundet gryde og lad løg, lever og mandler (eller pinjekerner) snurre heri til leveren har skiftet farve. Rør hele tiden. Det tager højest 2 min.

Tilsæt rosiner, salt, kardemomme, ris og vand og lad det hele koge op. Læg så tæt låg på gryden og lad den simre sagte i 10-15 min. Eller til risen har opsuget alt vandet. Sluk for gryden og rør de resterende 2 spsk. smør i.

Tænd for ovnen (200 grader C). Tør poularden ind- og udvendigt med køkkenrulle og gnid den med salt – også både ind- og udvendig. Fyld farsen i den og luk godt med kødnåle.

Tag et ovnfast fad, der passer til poularden, og smør det med smør. Læg poularden i med brystet nedad og smør resten af det blødgjorte smør over den. Steg den i ovnen i ca. 1/2 time. Vend den så, øs stegesmørret over og steg den ½ time mere. Skær poularden for ved bordet, grav fyldet ud med en ske og giv agurkesalaten til. Og tro ikke, at rosiner og kardemomme får retten til at smage som en julekage. De to ting går op i en raffineret højere enhed med poulardens kraft og smag.


karakterer:
Opskriften er vist 11038 gange,
og udskrevet 186 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu