Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Fedtfattig Moussaka

Fedtfattig Moussaka, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Moussaka

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :


Fedtfattig Moussaka, billede 4 Fedtfattig Moussaka, billede 1 Fedtfattig Moussaka, billede 2 Fedtfattig Moussaka, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
100 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
300 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
1 glas Champignon, glas 1 glas champignon vejer ca. 280 gram, 170 gram drænet vægt.
2 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
   
2 Aubergine 1 mellemstor aubergine vejer ca. 300 gram.
   
  Sauce:
5 dl. Minimælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Muskat, friskrevet
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   


Opskrift:

Svits oksekødet. Tilsæt hakket løg og hvidløg, og svits det med. Tilsæt rød peberfrugt i tern, revet gulerod, champignon i skiver, hakket tomat og evt. hvidløg. Smag til med salt og peber.

Mælk koges op og jævnes med mel til en tyk sauce. Smag til med salt, peber og revet muskat.

Skær auberginen i skiver på langs.

Læg aubergine, kød- og mælkesauce lagvis i et ildfast fad. Begynd med aubergine og slut med mælkesauce.

Tilberedes i ovn, ca. 45 min. ved 200 grader C. alm. ovn.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (67 stemmer)

Opskriften er vist 173360 gange,
og udskrevet 8158 gange.


Energi:
KJ total 6906 (1644 kcal)
KJ pr. Pers. 1726 (411 kcal)
Vægt ialt 3238 gram
Vægt pr. Pers. 809 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 213 KJ (50 kcal)
Protein 4.6 gram
Fedt 1.8 gram
Kulhydrat 4.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2013-04-20 09:38:49
Lavede den igår, nøjagtig efter opskriften, og den smagte mums, selv vores datter, som helst går langt udenom grøntsager, spiste 2 portioner :-D


mini  -  2013-01-11 17:38:05
kom chillsovs i det upper forbrændingen og smager MUMS...


jeppe  -  2012-03-14 18:01:03
Bland en smule kanel i :-)


Gussemor  -  2012-01-21 11:58:31
Jeg vil prøve den i aften... Glæder mig til at smagsæt håber den er til at skære. Fin opskrift til at forstå tak for indsatsen


Gamle Ole  -  2011-10-24 12:21:06
Den er ikke lavet af råt kød, og der er heller ingen rå æggeblomme i retten...jeg kan ikke lide den!!! :( DEN ER IKKE RIGTIG SUSHI!!!!!!!!!!!


Mathilde  -  2011-02-23 19:52:16
Jeg har næsten aldrig lavet mad før, men jeg synes denne opskrift var let og god :)


Minna  -  2010-09-19 23:27:18
Når den er kommet ud af ovnen, smager den mega godt med lidt parmesanost på toppen!


Pernille  -  2008-12-20 10:37:56
god opskrift. jeg lavede den med en blanding af kartofler og auberginer. selvom ingen af dem var forbehandlet blev de bløde og lige til at spise! mmm.


bente  -  2008-12-15 07:52:11
Uden at have prøvet opskriften kan jeg oplyse at auberginerne næppe vil være bløde og klar til at skære over ved spisningen hvis ikke de forbehandles.


Victor  -  2008-11-23 18:56:43
Det smager rigtig godt. Salat er godt til. Nogle råd til at give kødsovsen en kraftigere smag?


Æs  -  2008-09-18 19:34:59
Jeg synes denne ret er svær at lave for en begynder kok.


  -  2008-09-08 17:30:26
nu har jeg lige prøvet at lave den og venter på at den bliver færdig. men man skal bruge et rimeligt stort fad synes jeg og der bliver meget af kødsovesen tilovers så jeg ligger den bare ved siden af så jeg kan spise den sammen med. og der var nogle der sagde de brugte kartofler hvor mange bruger i så?


  -  2008-07-08 19:34:45
Jeg brugte kartofler istedet for auberginer, det smagte godt. Jeg serverede rugbrød, groft fransbrød og en god portion salat til. MMMMMMMMMMMMH:)


Ninett  -  2008-02-25 10:59:14
Når det skal være fedtfattigt hvorfor så ikke prøve hestekød...du kan ikke få mere fedtfattigt og saftigt kød... derudover er det nok det dyr der har haft de bedst mulige vilkår...smiler


Sanne  -  2008-01-15 08:46:15
Istedet for at lave saucen kan man bruge karolines fedtfattige osttesauce 4%, det smager rigtig godt.


Anja  -  2008-01-09 16:19:15
Den smagte rigtig godt ;)


Mikkel  -  2007-08-07 17:04:46
Jeg håber, at det smager bedre end det ser ud.


Mikkel  -  2007-08-07 17:04:27
Jeg håber, at det smager bedre end det ser ud.


Mette  -  2007-04-30 10:51:07
JEg plejer at bruge courgetter i stedet for auberginer - det kan vi bedre lide ;O) - er ikke vild med de blå auberginer


Mette  -  2007-01-22 19:40:55
Jeg kender den med græsk yogurt, hvor man putter hvidløg i efter behov. altså græsk yogurt i stedet for mælk og melblandingen


Anne Mette  -  0000-00-00 00:00:00
Smagte dejligt - lavede den med tynde skiver aubergine - rå


Viggo  -  0000-00-00 00:00:00
Salte Auberginene kraftig i en halv time, skyl af vandet og tør dem.. Voila, de smaker meget mindre bittert..


Mette Bjerre  -  0000-00-00 00:00:00
kog auberginerne i let saltet vand først, så er de bedre.


Trine  -  0000-00-00 00:00:00
Hvis man ikke kan lide auberginer kan der også bruges kartofler


Anni  -  0000-00-00 00:00:00
Smager godt. Server brød til.