Millionbøf

Millionbøf, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Hansens Opskriftservice

Indsendt :      Red:

Millionbøf, billede 4 Millionbøf, billede 1 Millionbøf, billede 2 Millionbøf, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
500 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 dl. Oksebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Paprika
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Kulør
   
Opskrift:
Pil og hak løget groft. Smelt fedtstoffet eller varm olien i en gryde, og brun løgene heri. Tilsæt det hakkede oksekød, og vend det godt til har fået farve.

Kom bouillon, paprika, salt og peber ved og lad retten snurre ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min.

Ryst eller rør en jævning af med mel og koldt vand, og rør den i kødblandingen. Lad retten koge igennem yderligere 5 minutter. Farv med et par dråber kulør og smag til med salt og peber.

Serveres til kartofler, kartoffelmos, kartoffelsne eller marcaroni.

Tips:

Farven på millionbøffen skal minde om saucen til hakkebøf med bløde løg.

Hvis du vil gøre retten ekstra lækker og mere fed, kan du komme en anelse piskefløde i.

Dette er en ret som de fleste børn og voksne vil elske, selvom den er ganske simpel.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Millionbøf

karakterer:
Opskriften er vist 972609 gange,
og udskrevet 24094 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (165 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7394 (1760 kcal)
KJ pr. Pers. 1848 (440 kcal)
Vægt ialt 1468 gram
Vægt pr. Pers. 367 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 503 KJ (119 kcal)
Protein 7.5 gram
Fedt 8.3 gram
Kulhydrat 4.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Benny Olesen  -  2021-09-13 18:08:59
Super

  -  2021-03-13 11:57:43
Jeg kommer nogle x champignon i + gulerødder, hvis det skal være rigtig meget sundt.

Christel  -  2018-11-11 20:10:58
Jeg bruger altså 500 gram kød og 500 gram løg som opskriften siger og det smager konge 😀

mortenegeriis   -  2017-03-26 18:22:13
Syntes det er en god opskrift. I nat vågnede jeg op med et set, og tænkte retten må kunne laves med spaghetti, og det blev altså et hit ☺☺☺

mic  -  2017-03-22 18:15:02
Jeg bruger også et par fed hvidløg for lige at give det et ekstra pift.

vegashunter  -  2017-01-28 19:18:55
vil nok mene at det kun er 50 gram løg man laver jo ikke 500 g løg til 500 g kød

Karsten  -  2016-10-13 17:16:07
AAarh, et halvt kg. løg, er måske lige at skyde lidt over målet, hva?! ;o)

Torben   -  2016-10-10 22:59:09
flere opskrifter har jeg afprøvet og denne vender jeg tilbage til.Tak.

marco  -  2016-08-05 01:02:49
Hej, fantastik ret, typisk dansk, jeg elsker det bare, lidt hvidloej vil ogsaa vaere godt, syns du ikke.

Søren  -  2014-09-10 17:31:59
Energifordelingen er misvisende da kartoflerne ikke er medregnet. Man kan også bruge mere magert fars. Denne ret kaldes også væltet lokum.

Mr. Y  -  2014-08-29 21:46:41
så nem, at selv en ung student som mig kan lave den!

Claus  -  2014-05-19 18:26:33
Fantastisk ret!

Nidia  -  2014-03-18 10:03:22
Rigtigt god ret, og meget nem af lave.

John  -  2014-03-06 14:40:20
Der mangler helt klart piskefløde. ;-)

mortensen  -  2014-03-03 11:28:37
Jeg kan ikkke se nogen grund til at laveom på opskriften.Der står gammeldags millionbøf.

  -  2014-02-15 17:17:26
Vi bruger Karry, i stedet for Paprika, det smage også godt.

anita  -  2014-02-08 22:37:07
brugte både grøntsags og okse bouillon i sovsen, samt soyasovs i stedet for salt. Ærter og majs er også godt, samt lade pastaen få halvdelen af tiden i sovsen, da de så trækker smag til sig

Liselotte  -  2013-11-29 18:41:46
ved at følge denne opskrift ender man med noget meget uspiseligt. jeg nægtede at servere det, og måtte skaffe pizza i stedet. nogle meget essentielle ting mangler kraftigt en mængde angivelse. mængde af vand og kulør er ikke ligegyldigt for konsistens og smag.

Jeanette  -  2013-11-21 08:58:41
Jeg tilsætter altid eddike og sukker i stedet for paprika, lige dele af hver :) Det giver en super lækker smag :)

Jan  -  2013-08-10 17:22:13
Prøv med ribsgele i sovsen

Marianne Thomsen  -  2013-06-03 14:02:21
Rigtig god ide med paprikaen, havde jeg ikke tænkt på selv

alene hjemme faderen  -  2013-05-25 16:47:17
Med 2 børn (2&3 år) og mig som de eneste så er hittet at følge opskriften men tilføje en spiseske estragon (tørret) lidt mere løg ca. 600 gr. ialt husk løg bliver søde i smagennår de bliver svidset. Lav mosen med kartofler og gulerødder ca 4 gange så mange kartofler som gulerødder. hvis sovsen skal glide let for ungerne så stavblendt den så den bliver endnuqaa mere findelt gøres til sidst. velbekomme

Hanne  -  2013-02-06 17:50:15
Super lækker :-) har elsket den ret siden barns ben. Smager også super med lidt ketchup i sovsen;-)

karin i canada  -  2013-01-15 17:53:27
Jeg troede det var min mors opskrift, hun serverede den altid med brede noodler

JJS  -  2012-12-16 19:48:49
Super god. tilsæt med fordel tomatpure, lidt smør, et fed hvidløg og engelsk sovs.

Millionbøf/Kødgryde  -  2012-12-04 17:22:53
Kan se på alle de kommentarer at folk vil have Kødgryde og ikke Millionbøf... Syntes det er sørgeligt, for det er 2 forskellige retter....

  -  2012-11-20 15:50:00
Jeg tilsætter også gulerødder, lauerbærblade og en anelse tomatpuré

Michelle  -  2012-10-25 19:26:38
Jeg lavede den også med majs - lækkert. Fin og let ret

Cap  -  2012-08-25 21:47:30
Uhm, det er virkelig en dejlig sommerret

Sørensen  -  2012-08-19 17:28:42
den er helt fantastisk, men tilsætter også et skvæt balsamico-eddike, så får den lidt syrlig smag..

  -  2012-05-30 18:15:23
Kom også gerne lidt ketchup.. Det giver en god afrunding ;)

Marianne  -  2012-04-26 19:19:58
ikke at forglemme et par laurbærblade - giver lige prikken over i'et

Annelise  -  2012-04-12 18:03:09
Super lækker opskrift smager lige som da min lavede den da vi var barn. Super

Jette, schweiz  -  2012-01-13 16:55:25
med soyasauce, lidt ketchup, og et par revne gullerødder smager det godt

mig  -  2011-11-13 21:36:46
På en skala fra 1 til 10 vil jeg sige 15 :)

Bendtner  -  2011-11-10 17:16:43
Min livret... Mums :)

Kent  -  2011-10-16 18:52:57
Kanon nem og som Mormor Lavden den. Lækkert og hurtigt..Katoffelmos et MUST. Hjemmelavde sefølig

Tulle  -  2011-10-05 19:43:01
Mmmmmm... Lige som min mormor lavede den... :)

  -  2011-09-20 19:51:55
DEN ER GO´ 8 STJERNER!!!

Magnus  -  2011-09-18 18:49:15
Hey den her ret er bare god prøv den det er den bedste nogensinde

Biff  -  2011-07-08 16:47:29
Mille de boeuf med mos.Nam nam...Det skal vi ha´i avten do!

Søren  -  2011-07-06 12:11:40
Rigtig lækker ret. Men man kan nu også godt bruge en færdigret med millionbøf. Smagen er der i begge - lol xD

Poul Götzsche  -  2011-06-02 10:03:43
Er det ikke ret meget løg med 500 gr. til 500 gr. kød? Jeg har med succes brugt 1 løg på 150 gr, og det var udmærket. mvh pvg

  -  2011-05-02 17:43:34
SUPER GOD! :D

Sarah  -  2011-04-15 19:49:39
Syntes at opskriften bliver lidt bedre, hvis man bruner kødet af med lidt karry. Det giver den lige det ekstra, som gør den ekstra go´:O)

mads  -  2011-03-28 13:05:37
hvis der er grøntsager eller andet pjat i, så er det jo ikke længere milli bøf.vel?!

Flohra  -  2011-01-19 14:18:31
umm den er god og super nem

Steffen  -  2011-01-02 19:07:52
Rigtig god opskrift, smager super godt - dog vil jeg våge at påstå at der måske er en stavefejl - går ikke ud fra at det er rigtigt at der skal 0,5 kg løg i? Måske snarere 50 gr? Men rigtig god ellers..

  -  2010-11-19 20:03:55
husk engelsk sovs !!

  -  2010-11-17 19:09:44
jordnødder smager godt i den 10 herfra hilsen nødehjernen

  -  2010-11-17 19:06:59
skidegod ret den er virkelig god tager ingen tid heller men forloren hare fra alle tiders kogebog er nu bedre 1Otil begge 2 fra ham den seje

Denne opskrift har end 50 kommentarer
Se alle kommentarer her