Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hindbærkage

Hindbærkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Bær - Hindbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Bettina

Indsendt :


Hindbærkage, billede 4 Hindbærkage, billede 1 Hindbærkage, billede 2 Hindbærkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Hindbær. dybfrost
0.5 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Dej:
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Til formen
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
   


Opskrift:

Hindbær:
Spred de frosne hindbær ud i ét lag i et fad. Drys sukkeret over bærrene. Stil dem til side i 1-2 timer, til de er optøet. Hindbærrene kan stilles i en kold ovn og optøs hurtigere ved 50-75 grader C. alm. ovn.

Dejen:
Pisk æg og sukker luftigt og hvidt. Smelt smørret, afkøl det lidt og hæld det i æggemassen under piskning. Rør forsigtigt hvedemelet i dejen. Smør en tærteform med en diameter på 24 cm., eller andet ildfast fad f.eks. 18 × 26 cm., og drys rasp i. Fordel raspen i formen ved at dreje og hælde formen. Hæld dejen i formen og læg hindbærrene jævnt fordelt ovenpå. Meget store hindbær deles i 2 stykker. Tryk alle hindbærrene let ned i dejen til de er næsten skjult.

Bag kagen på en rist i midten af ovnen ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 25 minutter, til den er lysebrun. Server kagen lun med cremefraiche eller flødeskum.

Tips:

Bruges friske hindbær lægges de også i fad og drysses over med sukker. Lad dem stå ind til sukkeret er ”smeltet”.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (36 stemmer)

Opskriften er vist 106495 gange,
og udskrevet 2107 gange.


Energi:
KJ total 9013 (2146 kcal)
KJ pr. Pers. 1126 (268 kcal)
Vægt ialt 777 gram
Vægt pr. Pers. 97 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1160 KJ (276 kcal)
Protein 4.7 gram
Fedt 7.7 gram
Kulhydrat 47.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Mette Filskov Arno   -  2016-10-08 10:43:43
Helt vildt god kage!! Totalt nem at lave, og toppet med flødeskum med vanille i er det en guddommelig spise. Både med hindbær og brombær i. Min nye favoritkage :o)


  -  2015-06-18 21:05:19
Mine hindbær er fra min egen have, så de bliver ikke forkogt, men brugt lige så lækre som den dag de blev plukket 😊


Bende  -  2015-04-09 22:59:30
Det burde ikke være nødvendigt at for-koge hindbær, der skal bages i en kage. Bakterierne dør i ovnen.


Btw:  -  2014-08-02 09:53:25
Husk at give hindbærene et opkog inden I bruger dem - især de udenlandske kan have bakterier, som man kan blive rigtig syg af :) Kagen bliver ikke dårligere af det ;)


Anni  -  2012-12-20 17:30:35
Perfekt kage som alle i familien kan lide , lille som stor. Og den er lige til at gå til fordi den er så nem.


Anette  -  2011-06-08 11:06:35
Kanon kage. meget let at lave og smager rigtig godt.


Bettina  -  2008-10-30 08:49:31
Super god kage, som er god at lave sammen med børn. Alle elsker den.