Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Hveder med kardemomme

Hveder med kardemomme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 20 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Hveder - Hvedeknopper

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidSt. Bededag

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Hveder med kardemomme, billede 4 Hveder med kardemomme, billede 1 Hveder med kardemomme, billede 2 Hveder med kardemomme, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
10 gram Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
50 gram Gær
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Kardemomme, stødt
2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
600 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Alle ingredienserne blandes, og dejen æltes blank og smidig ca. 6-10 min. Dejen står 15-20 min. et lunt sted. Form 20 boller og sæt dem tæt på en bageplade. Bollerne efterhæver 45-60 min. et lunt sted under fugtigt klæde.

Bollerne bages 15-20 min. ved 200 grader C. alm. ovn. Når bollerne er afkølet, skæres de igennem. Skiverne ristes i ca. 5 min. ved ca. 230 grader grader C. alm. ovn.

Spises med smør, ost, marmelade, pølse og postej.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Varme hveder

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (101 stemmer)

Opskriften er vist 103612 gange,
og udskrevet 3752 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 12627 (3006 kcal)
KJ pr. stk. 631 (150 kcal)
Vægt ialt 1105 gram
Vægt pr. stk. 55 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1142 KJ (272 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 7.1 gram
Kulhydrat 46.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

karen margreth  -  2014-05-15 20:09:49
En meget dårlig opskrift. Der er alt for meget mel. jeg har fulgt opskriften til punkt og prikken. Dog har jeg ikke brugt den mængde mel, som I anbefalede.

Ditte  -  2012-05-03 17:45:01
Der er alt for meget vand i opskriften!

Improv.  -  2012-04-19 16:44:49
evt. rist 10 kardemommekapsler i en lille kasserolle og kom 50 g. akacie honning på, fjern gryden fra varmen og fjern kapslerne når honningen er kølet lidt af, -tilsæt den varme aromatiske honning til væske blandingen i stedet for flormelis og stødt kardemomme for en mere aromatisk hvede ; )

bageglad  -  2009-05-07 12:25:15
De ser gode ud. Jeg skal bage til hele familien i aften og har valgt denne opskrift. Jeg vil følge jeres og putte mindre salt i, starte med at smuldre gæren i, og så smelter jeg også smøret tror jeg.

  -  2008-04-16 20:52:42
Gæret skal blandes med det lunkne vand, og DERNÆST skal resten blandes i. Det må da være en selvfølge.

Per  -  2008-04-15 11:32:39
Jeg ville nøjes med at lave 12 boller og sætte dem i en bradepande på ca. 23x33 cm. så kommer de til at blive firkantede, og ligner bedre hveder.

Pernille  -  2008-04-13 15:24:41
for meget salt men ellers er de rigtige gode og dejen er let at arbejde med! De smager også godt som boller!

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Dejen ville ikke rigtig gå igang med at hæve, en anden gang vil jeg smelte smørret, og røre vandet heri, dernæst smuldres gæren i væsken og røres ud sammen med salt og sukker, ægget kan evt også udrøres i væsken