Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Gammeldags juleboller med marcipan

Gammeldags juleboller med marcipan, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 20 stk.
KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Højtid: Jul

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Bettina

Indsendt :


Gammeldags juleboller med marcipan, billede 4 Gammeldags juleboller med marcipan, billede 1 Gammeldags juleboller med marcipan, billede 2 Gammeldags juleboller med marcipan, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
375 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
25 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1.25 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
50 gram Gær
5 tsk. Kardemomme, stødt
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Marcipanmasse:
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
125 gram Ren rå marcipan
   
  Glasur:
350 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
0.5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
Hasselnøddeflager
   


Opskrift:

Dej:
Mælk, gær og sukker opløses. Smør, æg, kardemomme og hvedemel blandes i. Æltes i 5 min. Stilles i køleskab 20 min. Herefter rulles dejen ud til en firkant med en tykkelse på 0,4 cm. Dejen skæres i firkanter på 10x10 cm. På midten i hver firkant lægges ca. 15-20 g marcipanmasse.

Enderne lukkes sammen ind mod midten, og bollerne sættes på pladen med samlingen nedad. Bollerne stilles til hævning i 1-1½ time et lunt sted. Efter hævning pensles de med æg. Bages i ca. 8-10 min. ved 220 grader C. alm. ovn. Efter bagning skal bollerne afkøle. Derefter pyntes de med glasur og ristede hasselnødflager.

Marcipanmasse:
Sukker, smør og marcipan røres sammen.

Glasur:
Flormelis og varmt vand røres sammen, pyntes evt. med hasselnøddeflager




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (62 stemmer)

Opskriften er vist 105794 gange,
og udskrevet 4218 gange.


Energi:
KJ total 34913 (8312 kcal)
KJ pr. stk. 1745 (415 kcal)
Vægt ialt 1994 gram
Vægt pr. stk. 99 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1750 KJ (416 kcal)
Protein 4.5 gram
Fedt 23.4 gram
Kulhydrat 48.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

kenneth jönsson  -  2017-03-06 15:26:19
jeg har lige bagt dem og de er bare kanon gode hele året


Helle  -  2016-11-20 12:02:57
Kan man ikke bruge noget andet end kardemomme fleks kanel, er allergisk overfor kardemomme. 😏


Birthe  -  2015-12-29 14:10:06
Dejlige boller. Kan spises året rundt så det er ikke bare juleboller Jeg bruger ofte opskrifter fra Alletiders Kogebog


  -  2015-11-30 03:36:34
Skal smøret smeltes ?


  -  2011-12-29 12:11:08
Jeg har lavet de her Juleboller i flere år både til jul, fødselsdage mm. De bliver alt for hurtige spist ;O) Jeg kommer dem også i fryseren, så er de lige til at tage op og varme dem i 5 min på små 150 grader.


  -  2011-12-08 21:05:26
De er lette at lave og smager skønt - virker dog ret fedtede, men det er jo kun jul en gang om året!


Louise   -  2011-10-06 09:46:30
Tror da vidst jeg skal have prøvet denne opskrift =o)


Victoria  -  2010-12-16 20:02:43
Har lige lavet bollerne igår og alle er vilde med dem, de er et stort hit, især med kardemommen i :)


Thea  -  2009-12-16 15:10:45
Hej! Jeg har lige sat dejen til at hæve. Syntes der er lidt for meget smør i, men ellers smager dejen helt vildt godt :D (Ved godt at man ikke må spise dej med rå æg i, men en lille smugle, gør ikke nogen forskel...) Havde desværre ikke noget kardemomme, så jeg puttede knuste nelliker og knust ingefær i, og det ser ud til at det bliver godt!


  -  2009-12-09 18:57:05
kan de fryses?


Nina  -  2009-12-07 11:34:08
Salten skal i samtidig med mælk, gær og sukker det er er med til at gæren er nemmere at opløse


Marleen  -  2009-11-21 13:41:19
Hvornår skal salten i?


AL - pige  -  2006-12-06 21:23:25
skal have dem med på job i morgen. JEg er sikker på at de alle vil elske dem...


Frederikke  -  0000-00-00 00:00:00
jeg sydens ike der skulle have været marsinpan i ??


Bettina  -  0000-00-00 00:00:00
Disse boller er bare fantastiske. Alle elsker dem.


oline1  -  0000-00-00 00:00:00
en rigtigt dejlig opskrift ,