Udbenet gedekølle med grønsagsterrine

Udbenet gedekølle med grønsagsterrine, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8

HovedretterRet : Hovedretter - Terrine

Hovedingrediens : Gedekød - Gedekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 udbenet gedekølle ca. 1.5 - 1.8 kg.
 Aspargeskartofler
500 g.gulerødder
1 broccoli
3 porrer
10 dl.Kaffefløde 9%
5 æg
 salt
 peber
150 g.østershatte
1 dl.meget kraftig kalve - eller gedebouillon
5 dl.piskefløde
 evt.kulør
 
Opskrift:
Gedekødet krydres med salt og peber og lægges i en lille bradepande. Steges i ovn ved 170° i ca. 2½ time - ca. 1 time 25 min. pr. kg. Skal trække i en halv time bagefter. Kartofler koges. Grønsager skrælles og ordnes. Blendes hver for sig og lægges lagvis i en smurt suffleskål eller i portionsforme. (Broccoli, porre, gulerod). Fløde 13%, æg og salt/peber piskes sammen og hældes forsigtigt over grønsagerne. Bages i ovn ved 175° i ca. 1 time for en stor skål og ca. 15-20 min. for portionsglas. Sauce: Svampene ordnes og skæres i små stykker. Smør smeltes og svampene vendes heri. Bouillon tilsættes og koges i ca. 3. Min. Fløden tilsættes sammen med en spsk. hakket frisk basilikum. Smages til med salt og peber. Kulør efter ønske. Jævnes evt.





karakterer:
Opskriften er vist 12979 gange,
og udskrevet 369 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-02-10 19:35:55
Den bedste opskrift jeg hidtil har fundet på gedekød:)