|
160 | g. | grønne linser fra Puy160 g. grønne linser fra Puy | 1 | | syrligt æble, fx Cox Orange1 syrligt æble, fx Cox Orange | 50 | g. | valnødder50 g. valnødder | | | | | | Dressing: Dressing: | 1/2 | tsk. | Dijonsennep1/2 tsk. Dijonsennep | 1/2 | fed | hvidløg, presset1/2 fed hvidløg, presset | 1 | tsk. | citronsaft1 tsk. citronsaft | 1 | tsk. | løgsaft, preset i hvidløgspresseren1 tsk. løgsaft, preset i hvidløgspresseren | 1 | spsk. | hvidvinseddike1 spsk. hvidvinseddike | 2-3 | spsk. | olivenolie2-3 spsk. olivenolie | | | salt salt | | | peber peber | | | | 125 | g. | røget lammelår i tynde skiver125 g. røget lammelår i tynde skiver | | | |
| |
Kog linserne forsigtigt i 15-18 minutter. Hæld vandet fra og lad dem køle lidt af.
Til dressingen piskes sennep med salt, peber, hvidløg, citronsaft, løgsaft og vineddike, og olien tilsættes ad flere omgange, mens man rører. Så skulle dressingen blive jævn og tyk.
Skyl æblet, fjern kernehus og blomst, og skær æblet i små terninger. Vend dressingen med de lune linser, æbleterninger og hele eller grofthakkede valnødder.
Anret lammekødet sammen med salaten på et fad, og pynt. evt. med bredbladet persille, frisk merian eller andre friske krydderurter, som er ved hånden.
Giv brød til.
|