Oksekød med peberrodssovs

Oksekød med peberrodssovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksebryst

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red:

Oksekød med peberrodssovs, billede 4 Oksekød med peberrodssovs, billede 1 Oksekød med peberrodssovs, billede 2 Oksekød med peberrodssovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 g.oksebryst
 vand
 peberkorn
 
2 løg
4 gulerødder
300 g.selleri
 
1 spsk.hvedemel
25 g.smør
80 g.reven peberrod
6 dl.væde fra kogning af brystet
 evt. 1-2 spsk. eddike
 evt. salt
 peber
 
800 g.kartofler
 
Opskrift:
Sæt oksebrystet over i rigeligt vand. Koges op og skummes. Tilsæt så grønsager i grove tern og salt, kog kødet mørt 2-2½ time.

Kartoflerne koges møre.

Brystet tages op og bouillonen sigtes, grønsagerne kasseres.

Smelt smørret og rør melet i, tilsæt bouillon under omrøring lidt efter lidt. Smag til med eddike, salt, peber og peberrod.

Tips:

Overskydende bouillon kan gemmes og servers med nye suppeurter i små tern og kød- og melboller som suppe.


karakterer:
Opskriften er vist 177805 gange,
og udskrevet 7274 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (38 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2022-08-07 21:43:11
Kan man ikke bruge grøntsagerne i en grøntsags suppe.

Per  -  2022-03-12 11:55:59
Grønsagerne funktion er at afgive saft og kraft til suppen, og det gør de ikke hvis på samme måde hvis de kun lige koges møre

Arli  -  2021-01-15 16:12:01
Det er da MADSPILD at smide grøntsagerne ud, de skal da bare koges med til de er møre og så tages op, eller koges med til sidst.

Beth  -  2010-01-22 17:23:57
God opskrift. Kødet får god smag og saucen er dejlig.

Per  -  2008-09-20 19:40:49
Andre grønsager en de nævnte kan bruges.