Oksekød med peberrodssovs

Oksekød med peberrodssovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksebryst

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :


Oksekød med peberrodssovs, billede 4 Oksekød med peberrodssovs, billede 1 Oksekød med peberrodssovs, billede 2 Oksekød med peberrodssovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 g.oksebryst
 vand
 peberkorn
 
2 løg
4 gulerødder
300 g.selleri
 
1 spsk.hvedemel
25 g.smør
80 g.reven peberrod
6 dl.væde fra kogning af brystet
 evt. 1-2 spsk. eddike
 evt. salt
 peber
 
800 g.kartofler
 
Opskrift:
Sæt oksebrystet over i rigeligt vand. Koges op og skummes. Tilsæt så grønsager i grove tern og salt, kog kødet mørt 2-2½ time.

Kartoflerne koges møre.

Brystet tages op og bouillonen sigtes, grønsagerne kasseres.

Smelt smørret og rør melet i, tilsæt bouillon under omrøring lidt efter lidt. Smag til med eddike, salt, peber og peberrod.

Tips:

Overskydende bouillon kan gemmes og servers med nye suppeurter i små tern og kød- og melboller som suppe.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (30 stemmer)

Opskriften er vist 135070 gange,
og udskrevet 4393 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Arli  -  2021-01-15 16:12:01
Det er da MADSPILD at smide grøntsagerne ud, de skal da bare koges med til de er møre og så tages op, eller koges med til sidst.

Beth  -  2010-01-22 17:23:57
God opskrift. Kødet får god smag og saucen er dejlig.

Per  -  2008-09-20 19:40:49
Andre grønsager en de nævnte kan bruges.